Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Facebook testează din nou drone solare

Deşi anunţase că renunţă la ambiţiile privind crearea unui sistem de conectare la internet pe baza dronelor, Facebook a reînceput să testeze drone solare, de data aceasta împreună cu un partener.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 22.01.2019 - 09:25

Publicaţia germană NetzPolitik a reuşit să intre în posesia unor documente secrete care arată că Facebook testează drone solare în Australia împreună cu compania aeriană Airbus.

Cele două companii ar fi început negocierile anul trecut, negocieri care s-au concretizat deja cu zboruri de test în perioada noiembrie - decembrie 2018. Facebook şi Airbus au mai colaborat anterior pentru un sistem de comunicare între dronele satelit.

Testele, a căror locaţie precisă nu se cunoaşte, au vizat drona Zephyr a celor de la Airbus, o dronă creată pentru acţiuni umanitare, de mediu şi apărare.

Zephyr este un aşa-numit HASP (High Altitude Pseudo Satellite), un pseudo satelit care zboară la mare înălţime. Acesta poate zbura luni întregi pe baza energiei solare şi are un profil similar cu Aquila, drona pe care Facebook a renunţat să o mai testeze.

Zephyr Model S are o anvergură a aripilor de 25 de metri şi poate naviga la o altitudine de 20 de km.

Documente secrete au arătat că drona folosită pentru teste a fost configurată să transporte o încărcătură, însă nu se ştie ce anume a fost această încărcătură. O variantă ar fi echipamentele de comunicare necesare furnizării internetului în zonele izolate, adică exact ce intenţiona Facebook să realizeze cu propria sa dronă.

Comentarii

loading...