Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Facebook a dezvoltat AI care depistează şi repară bug-urile software

Inginerii Facebook au prezentat într-o conferinţă dedicată dezvoltatorilor o soluţie de automatizare a reparării codului software pe bază unui algoritm de inteligenţă artificială.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 17.09.2018 - 10:07

Noua soluţie a celor de la Facebook se numeşte SapFix şi foloseşte inteligenţa artificială pentru a scana codul şi a identifica automat bug-urile.

Mai mult, AI-ul testează diferite patch-uri pentru repararea bug-urilor descoperite şi sugerează inginerilor cele mai bune variante pentru implementare.

SapFix foloseşte o bază de date cu template-uri create de ingineri de-a lungul timpului, pe baza cărora sugerează cele mai potrivite patch-uri pentru rezolvarea problemelor.

Atunci când soluţiile memorate cu ajutorul template-urilor nu se potrivesc sau nu sunt suficiente, AI-ul începe să testeze soluţii potenţiale până este identificată cea mai bună variantă.

SapFix a fost deja implementat pe sistemele Facebook, unde procesează codul masiv care stă la baza produselor gigantului american.

Noua soluţie software ar putea ajuta Facebook să optimizeze mai rapid şi cu mai puţine resurse codul software de la baza produselor sale, pentru ca managerii companiei să se poată concentra pa chestiuni mai importante.

Reprezentanţii Facebook spun că, eventual, compania va oferi noul instrument software întregii comunităţi de dezvoltatori.

Comentarii

loading...