Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Expoziție de tehnică și prezentare de armament în Parcul Carol

Azi, în Parcul Carol I, Ziua Forțelor Terestre va fi marcată, între orele 11,00 - 20,00 printr-o expoziţie de tehnică, ateliere de prezentare a armamentului, standuri de promovare a profesiei militare şi activităţi cultural-recreative, informează Ministerul Apărării Naţionale.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 21.04.2018 - 09:13

"Militari din forţele terestre vor prezenta tehnica de luptă, armamentul şi echipamentele din dotare, exerciţii demonstrative de intervenţie a echipei EOD, exerciţii de supravieţuire, procedee de escaladare şi traversare cu ajutorul funicularului, tehnici de autoapărare, precum şi exerciţii de mânuire a armamentului. De asemenea, vor avea loc programe artistice şi concerte de muzică de fanfară. Tradiţionala retragere cu torţe va avea loc, de la ora 20,00, pe traseul Palatul Cercului Militar Naţional - bd. Regina Elisabeta - bd. Mihail Kogălniceanu - Piaţa Operei - Splaiul Independenţei - Podul Cotroceni - şos. Cotroceni - bd. Iuliu Maniu - bd. Vasile Milea - str. Drumul Taberei (sediul Statului Major al Forţelor Terestre)", a precizat aceeaşi sursă.

Duminică, între orele 10,00 - 19,00, la Mall AFI Cotroceni vor fi amenajate o expoziţie de tehnică, armament şi echipamente, precum şi standuri de promovare a profesiei militare. De asemenea, va avea loc un concert de fanfară susţinut de Muzica militară a Brigăzii 1 Mecanizată "Argedava".

Luni, de la ora 9,00, la Monumentul Eroilor căzuţi în Teatrele de Operaţii şi pe teritoriul României, din Parcul Tineretului, se va desfăşura o ceremonie militară de depuneri de coroane de flori.

În fiecare an, la 23 aprilie, se sărbătoreşte Ziua Forţelor Terestre, al cărei patron spiritual şi ocrotitor este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă.

 

Comentarii

loading...