-1.1 C
București
joi, 27 ianuarie 2022
AcasăLifestyleExpoziţia de pictură REFLECŢII, 13.01.2020 – 13.02 2020, U-Art Gallery

Expoziţia de pictură REFLECŢII, 13.01.2020 – 13.02 2020, U-Art Gallery

Fenomenul cultural şi artistic a atins cote nebănuite, în medie sunt 50 de evenimente culturale pe zi în Bucureşti, faţă de 300 şi 500 la Berlin şi, respectiv, Paris. Desigur este vorba despre o medie iar după sărbători amploarea  este mult mai redusă.

Ambianţa de la vernisajul expoziţiei REFLECŢII a fost agrementată de un program artistic precum şi de o trataţie specific arăbească. A fost consemnată şi prezenţa Excelenţei sale, Doamna  Ambasador  al Tunisiei în România.

Criticul de artă Marius Tiţa prezintă publicului artiştii şi lucrările expuse la expoziţia REFLECŢII de la U-Art Gallery

Au expus lucrări 12 pictori şi un sculptor, artişti cunoscuţi şi consacraţi, membri ai Clubului de Cultură şi Artă CCERPA), printre aceştia numărându-se nu mai puţin de 10 arhitecţi, ceea ce demonstrează apetitul acestora către artă. Iată şi lista acestor artişti:

Mircea Corcodel, Ana Rusu, Paula Craioveanu,Teacă Alexandra,  Mihai Caranica, Petru Asimionese, Doina Moss, Gheorghe Coman,Nadia Negru, Paul Mecet, Carmen Vaideanu, Vladimir Ivanovici, Tim Negrescu (In memoriam).

Temele abordate au fost deosebit de diverse, de la flori, portrete ;I peisaje la aspecte urbane contemporane, nelipsind bineînţeles satul românesc şi casa bătrânească. O temă mai puţin abordată la noi a fost cea a miturilor antichităţii, lucrările într-o interpretare contemporană semnate de Paula Craioveanu aducând un accent special în expoziţie.

Paula Craioveanu şi lucrările cu tematica miturilor antice

“CCERPA continuă programul său de simeză, cu o nouă expoziție de grup, unde regăsim de această dată, artiști români consacrați. Sunt 12 pictori și un sculptor, și dacă observăm un accent pe acuarelă, să dezvăluim că intenția inițială propunea o expoziție de acurelă”, a spus Marius Tiţa, critic de artă, la vernisajul expoziţiei.

Expoziţia va putea fi vizitată până pe data de 13 februarie, luni – vineri orele  9 – 18, sâmbătă  şi duminică orele 9 – 16, Bd. Iancu De Hunedoara nr. 8, Bl. H3, etaj 7. Expoziţia este cu vânzare, lucrările putând fi achiziţionate, conform preţurilor expuse în catalogul expoziţiei.

“Chiar unul dintre cei mai importanți acuareliști ai noștri, participant la expoziția CCERPA, Mircea Corcodel, ne prezintă un peisaj în acryl. Expun acuarelă Nadia Negru, Vladimir Ivanovici și regretatul Tim Negrescu. Petru Asimionese revine pe simeze după o pauză mai lungă, cu peisaje urbane, Ana Rusu ne prezintă florile sale, Paul Mecet expune mai multe picturi intense, Paula Craioveanu construiește alegorii înalte, Alexandra Teacă revine cu o serie de peisaje inspirate, la fel Doina Moss, Carmen Văideanu expune culori pastelate, Gheorghe Coman experimentează culori intense. Mihai Caranica prezintă cinci sculpturi din tot atâtea roci, cu fine speculații pe spații minerale, reflecții și jocuri subtile în materia dură”, a continuat criticul de artă Marius Tiţa prezentarea expoziţiei la vernisaj.

Lucrarea „Centaur marin”, autor Paula Craioveanu, poate fi admirată la Expoziţia REFLECŢII  de la U-Art Gallery

 

 

Cele mai citite

Republica Moldova ia cu o mână de la România și dă cu cealaltă Rusiei

Republica Moldova se vede pusă din nou în situația de a lua rapid ajutorul pe care-l oferă România, dar în același timp trebuie să...

Căzile freestanding – Cum le montăm și amenajăm baia?

Cu siguranță s-a întâmplat ca atunci când pleci în concediu mare să îți fie bucuria să vezi că baia camerei tale are o cadă freestanding. În acel...

Hotelul Rex Mamaia, vândut mult sub prețul pieței

Râvnit de mulți afaceriști imobiliari, Hotelul Rex Mamaia ar putea fi vândut, cel puțin suspect, pentru doar 3 milioane de euro, mult sub prețul...
Ultima oră
Pe aceeași temă