4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăLifestyleEXOTIQUE devine hub de design

EXOTIQUE devine hub de design

În urmă cu 15 ani, un container încărcat cu primele piese autentice asiatice cumpărate din Emiratele Arabe Unite pornea spre România,  Puşa Hack punând bazele a ceea ce va deveni practic imediat brandul Exotique.  Conceptul se baza pe comercializarea de mobilier şi decoraţiuni din Asia, în special  piese lucrate manual şi unicate provenind din India şi China.

Puşa Hack pregăteşte cu atenţie noua amenajare şi evenimentul de relansare

“Locuind în Dubai, am descoperit lumea fascinantă a mobilierului exotic din Asia şi am achiziţionat o măsuţă de cafea. Deoarece citesc şi cumpăr multe cărţi, a trebuit să îmi extind biblioteca şi am cumpărat din acelaşi magazin rafturi pentru cărţi. Tot acest mobilier îmi producea o mare plăcere, era din materiale naturale, autentic, realizat de meşteri artizani,  îmi spunea multe poveşti. În România, acest univers era practic total necunoscut şi astfel mi-am zis că dacă îmi place mie aşa de mult de ce nu ar place şi altora care doresc să îşi decoreze casa în cu totul alt stil, mai ales că la acel moment toată lumea se aliniase la standardul mobilierului  venghe din PAL”, începe Puşa Hack să depene povestea brandului EXOTIQUE.

“Am găsit un depozit, în care erau “ascunse” adevărate comori şi am cumpărat o mare parte din ele. La Bucureşti am găsit locaţia actuală, o hală industrială dezafectată şi am vândut absolut tot într-un timp record”, continuă povestea Puşa Hack.

Imagine din locaţia EXOTIQUE reamenajată

Astfel au fost puse bazele unui magazin oriental foarte colorat care comercializa mobilier, decoraţii şi accesorii de provenienţă asiatică iar în decursul timpului au fost realizate multe decoruri de interior cu soluţii inedite foarte îndrăznețe, chiar inovatoare.

 Renașterea: hub de design

Într-o lume marcată de dinamism și de internet lucrurile se schimbă rapid. Au apărut multe magazine de decorațiuni on line. Nici ofertele nu mai sunt ca în trecut. Magazinele și-au schimbat înfățișarea.au devenit concept-storuri care propun proiecte și soluții, însoțind piesele de mobilier cu decorațiuni și accesorii de lifestyle precum și cu artă.

“Am simțit nevoia unei schimbări totale, o adevărată renaștere: am schimbat conceptul, site-ul, chiar și sigla. Am reamenajat total showroom-ul: am recompartimentat, am înlocuit parchetul, am modificat culoarea pereților, am schimbat sistemul de iluminat. Am păstrat însă structura de tip industrial dar am readus-o la un stil contemporan. Am păstrat deasemenea ideea originară de decorațiuni asiatice, în special din India, acum însă concentrarea este pe Tailanda și Indonezia. Am gândit un spațiu cultural în care să se întâlnească alături de designeri și artiști plastici, un spațiu care să propună soluții pentru un stil exotic urban pentru toate funcțiunile casei precum și pentru alte spații – hoteluri, baruri, restaurante, cluburi, magazine și showroom-uri și chiar conace și clădiri istorice renovate sau în curs de renovare”, spune Pușa Hack.

Evenimentul de relansare

Cei 15 ani de existență pe piața românească a brandului EXOTIQUE vor fi marcați în cadrul unui eveniment festiv care va avea loc pe data de 27 septembrie la showroomul reamenajat de pe Splaiul Unirii și care va fi însoțit de numeroase momente artistice.

“Este un bun prilej cu această ocazie de a prezenta noul concept EXOTIQUE:hub de design care propune soluții de decorare unice pentru personalizarea spațiilor și deschidere pentru artă. O vibrantă expoziție de pictură și sculptură va agrementa decorul în cadrul evenimentului, propunând idei și inspirație pentru decorurile contemporane”, adaugă Pușa Hack.

O vibrantă operă de artă în showroomul EXOTIQUE

Sunt așteptați la eveniment numeroși designeri, arhitecți și artiști plastici, alături de diplomați, cunoscuți oameni de afaceri, vedete din zona showbiz-ului, media, o notă specială fiind dată de prezența membrilor marcanți ai Casei Regale, Principesa Maria și Domnul Andrew Popper, Șeful Casei Regale, care va rosti cu această ocazie și un speech.

Grupul de designeri şi artişti pregătesc ambianţa evenimentului

 

 

 

 

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă