16.6 C
București
sâmbătă, 27 mai 2023
AcasăLifestyleEURO 2016. Ce scrie presa franceză, după meciul România-Franța: Lumina a venit...

EURO 2016. Ce scrie presa franceză, după meciul România-Franța: Lumina a venit de la Payet

Presa franceză scrie, după meciul de debut din Campionatul European de Fotbal 2016, despre victoria obținută de Les Bleus în fața României, notând că francezii nu au avut o misiune ușoară în fața României. 

„Lumina a venit de la Payet”, titrează cotidianul L’Equipe, subliind că „Franţa a debutat cu bine la EURO-ul său, impunându-se, nu fără dificultăţi, împotriva României (2-1)”. „Totul era întrunit pentru ca sărbătoarea să fie frumoasă. Cu condiţia, desigur, ca Les Bleus să se impună. Într-un Stade de France zgomotos şi plin de culoare, care aştepta doar golurile pentru a se aprinde, scenariul de vis a fost foarte aproape să eşueze. Mult timp jenată de o selecţionată română solidă şi disciplinată, echipa Franţei a încheiat prin a se impune împotriva României. Un rezultat care îi lansează perfect pe Les Bleus în operaţiunea de cucerire a trofeului pe teren propriu”, scrie cunoscutul ziar de sport din Hexagon, citat de Agerpres

Citește și: CORESPONDENȚĂ. LIVE TEXT. Franța – România 2-1 rezultat FINAL!

L’Equipe evidenţiază, totodată, jocul foarte bun reuşit de „Tricolori”, care i-au pus în dificultate pe elevii lui Didier Deschamps, prin „determinarea”, „consecvenţa” şi „calităţile lor defensive”, fiind foarte aproape de a obţine ceea ce şi-au propus, „însă o lovitură de geniu i-a adus brusc la realitate”. 

„Payet îi eliberează pe Les Bleus”, titrează la rândul său Le Parisien, care notează că francezii „au început bine turneul lor, printr-un succes născut în durere în faţa României (2-1)”. „Această victorie nu poate mulţumi pe deplin, chiar dacă ea valorează greutatea sa în aur, din punct de vedere strict contabil”, adaugă publicaţia din capitala Franţei, care recunoaşte însă că echipa lui Didier Deschamps trebuie să-şi îmbunătăţească mult evoluţiile în meciurile următoare pentru a-şi putea atinge obiectivul. 

Le Parisien notează că „alegerile tehnice greşite din prima perioadă, lipsa de decizie şi de agresivitate la ultimul gest” putea să-i coste scump pe francezi. „A fost nevoie de un fulger al lui Payet pentru a evita un pas greşit”, conchide ziarul parizian. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă