8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleEsti la prima sarcina? Iata cum stabilesti o legatura stransa cu bebelusul...

Esti la prima sarcina? Iata cum stabilesti o legatura stransa cu bebelusul inca din primele momente!

Aducerea pe lume a unui copil este fara dar si poate cel mai frumos lucru care i se poate intampla unei femei, iar din acel punct, aceasta va traversa o perioada infloritore, isi va redescoperi noi calitati, aptitudini si instincte materne pe care, pana atunci nu le acorda importanta, pentru ca nu erau manifestate cu precadere.

Urmeaza sa nasti sau ai devenit de curand mama? Iti doresti ca legatura dintre tine si puiul tau sa fie una puternica inca din primele momente?

Iata cum poti stabili mult mai usor contactul cu bebelusul tau, inca din primele zile de viata ale acestuia!

In mod sigur, atat tu cat si intreaga familie sunteti nerabdatori sa tineti in brate puiul de om, insa legatura dintre mama si copil este dincolo de cuvinte si intelesuri. Mai ales in primele zile de viata, o mama trebuie sa petreaca cat mai mult timp cu micutul ei, care este neajutorat si lipsit de protectie, incercand sa se adapteze unui mediu diferit, strain lui. Cu cat mai mult timp vei petrece cu el, cu atat vei observa aspectele legate despre cresterea si evolutia lui, ca de exemplu, faptul ca ochii unui bebelus se pot schimba treptat din momentul nasterii, pana la varsta de 3 ani, atunci cand se definitiveaza culoarea acestora. Daca iti doresti sa afli mai multe detalii despre acest aspect, gasesti informatii de la Babyneeds, care se vor dovedi a fi destul de practice si de interesante. Vei descoperi lucruri pretioase, pe care cu siguranta nu le stiai pana acum!

Mai mult decat petrecerea timpului in compania celui mic, ar trebui sa incerci sa faci o serie de activitati, care, in timp sa se transforme in ritualuri care sa creeze o legatura puternica intre tine si copilul tau. Tabieturile legate de prima baie sau de momentul imbaierii, ori alaptatul sunt doar cateva clipe pe care le poti transforma intr-un ritual ideal prin care sa stabilesti o conexiune puternica cu bebelusul. Nu uita ca in tot acest timp, poti sa ii cand sau sa vorbesti cu el, pentru ca acesta sa se obisnuiasca cu vocea ta, sa o gaseasca familiara.  In cazul in care faci parte din acea categorie de mamici extrem de curioase si dornice de a cunoaste cat mai multe lucruri legate despre universul bebelusilor si dezvoltarea benefica a acestora, afla aici mai multe detalii despre evolutia bebelusilor in primele luni sau in primul an de viata.

 

De ce este importanta legatura dintre mama si copil ?

O relatie stransa intre mama si copil, consolidata inca din primele momente este extrem de benefica pentru dezvoltarea sanatoasa a copilului. Totodata, acesta va avea incredere in mama inca de la inceput, iar pe masura ce creste sentimentul se va amplifica, in asa fel incat, chiar si atunci cand va fi adolescent comunicarea dintre voi va fi mult mai buna si veti reusi sa depasiti toate momentele tensionate care se instaleaza de obicei intre copii si parinti, din cauza conflictului dintre generatii.

Dar care este limita si cat de dependent ar trebui sa fie un copil de mama sa?

Specialistii recomanda, insa, ca mamele sa nu confunda comunicarea si legatura stransa creata dintre acestea si copiii lor cu negarea dreptului celui mic de a descoperi si cunoaste pe cont propriu anumite experiente. Chiar si de o varsta extrem de frageda, cand bebelusul abia incepe sa mearga sau sa rosteasca anumite cuvinte, o mama ar trebui sa il lase sa descopere singur lumea din jurul sau, fara sa ii limiteze si opeasca orice miscare, din prea multa grija si protectie. Un astfel de comportament pe jumatate permisiv, pe jumatate protectiv il va forma ca adolescent si, mai apoi ca adult; un om integru, care nu se va teme de noi provocari si situatii care ii vor iesi in cale.

Asadar, daca esti la prima sarcina, mai ai inca multe de invatat atat despre nou-nascut, cat si despre cum ar fi mai bine sa relationezi si sa interactionezi cu acesta, insa nu ar trebui sa te temi, intrucat nimeni nu se naste invatat, iar multe dintre lucruri le vei intelege pe parcurs.

Cele mai citite

Klaus Iohannis, vizită oficială în Coreea de Sud. Ce discuții va purta președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația Președintelui Yoon Suk Yeol. Republica Coreea...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...

Klaus Iohannis, vizită oficială în Coreea de Sud. Ce discuții va purta președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația Președintelui Yoon Suk Yeol. Republica Coreea...
Ultima oră
Pe aceeași temă