10 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăLifestyleEmma Zeicescu: „O relație de lungă durată înseamnă compromis, negociere, sinceritate și...

Emma Zeicescu: „O relație de lungă durată înseamnă compromis, negociere, sinceritate și iubire”

PROFESIE
 
Ce mai pregătești acum? Care este următoarea provocare profesională?

Cei care mă cunosc știu că nu prea pot să stau. Am nevoie de provocări, am nevoie să îmi pun mintea la treabă. Așa că sunt în perioada în care investesc în mine, am început cursul de coaching și preț de un an învăț cum să ajut oamenii să se ajute singuri. Îmi doresc foarte tare să pot să fiu un pachet complet – jurnalist, media trainer, social media manager și coach. Nu există zi în care să nu înveți ceva, nu uita asta!
 
Cum arată o zi din viața ta?

Mă trezesc în fiecare zi la ora 06.00, îmi beau cafeaua și la 07.00 sunt în mașină. Altfel, mai ales cu traficul din București, nu aș ajunge în timp util la TVR. Alerg de colo până colo înainte de emisie – machiaj, coafat, live pe FB – și la 10.00 sunt la televizor. Așa arată diminețile mele pe repede înainte. După ce termin Perfect Imperfect, pregătim a doua zi, mai fug la sală sau am întâlniri cu partenerii mei, iar de la 18.00 o iau spre casă, viața cu copil, realitatea firească a unei mame cu un copil de 4 ani. Duc o viață simplă și normală. Cum îmi place mie să spun adesea: Nu sunt o Divă, sunt un Om! 

Care este cea mai importantă lecție învățată din toți anii de televiziune?

Am crezut că principala lecție este puterea pe care presa o are. M-am înșelat! Dacă puterea asta nu e secondată și de dorința de a ajuta în mod sincer, n-am făcut mare lucru. Poate cea mai grea lecție pe care am învățat-o în acești mulți ani de televiziune este să rămâi flexibil, no matter what! Uneori ne pregătim pentru emisiuni și se întâmplă ceva, Breaking News, și s-a dus totul. Realitatea nu te întreabă dacă ești pregătit pentru schimbare. Ea doar se întâmplă! 

Ce te vezi făcând peste 10-20 de ani?

Am muncit mult, de când mă știu, mintea mea a fost mereu pe repede înainte, așa că sper să mă pot relaxa. Peste 10-20 de ani aș vrea să trăiesc mai puțin alert, să mă bucur mai mult, să călătoresc, să scriu cărți și să pictez. Aș vrea să pot să am timp pentru asta. Undeva, pe o plajă, alături de ai mei. Ăsta e visul meu! 

TIMP LIBER
 
Care este activitatea de weekend care îți place cel mai mult?

 
În weekend avem ora noastră de cooking, eu și Idris, băiețelul meu de aproape 4 ani. Îmi place să mă joc cu ingredientele și să îi fac prăjituri. Ba chiar cred că ar trebui să fac asta mai des, să mă bucur că îmi ies din mâini prăjituri frumoase. Gătitul este relaxant, atunci când „nu trebuie“ să faci asta! 

Ai un loc preferat din oraș?

Am mai multe, depinde doar ce vrei să faci. Dacă vrei să mănânci ceva bun, ca la mama acasă, alegi Voila Bistrot. Dacă ai chef de o limonadă cu prietenii, mergi la Deschis Gastrobar, un rooftop tare drag mie. Am descoperit de curând și Linea Closer to the moon. Foarte fain locul, mai ales pe timp de vară! Ideea e să ieși din filosofia că te poți distra doar la mall. 

Ce gen de film preferi și care a fost cel mai recent film vizionat?

Nu prea am timp pentru filme, deși îmi plac tare mult. Eu sunt mai pe genul romantic, de sâmbătă seara. Viața e și-așa complicată ca să plâng iar la un film. Așa am pățit cu Moonlight (Oscar) și n-am mai putut să dorm după vizionare. Îmi plac filmele care mă fac să cred că există și un happy ending, cumva, undeva. 

Care este desertul preferat?

Ciocolata – dragostea mea eternă. De casă, mousse, tablete cu caramel, oricum ar fi și sub orice formă. Amăruie să nu fie… Ha!

STIL & DIETĂ

Cum ți-ai defini stilul vestimentar?

Sunt genul de femeie care își alege hainele în funcție de stare și de personalitate. Nu pot să mă decid de seara cu ce mă îmbrac a doua zi, cine știe ce personaj mă trezesc. Stilul meu este casual glam, cu accente sport, cu bijuterii statement și un vibe pozitiv. Am ceva hipsteresc, dar să nu uităm femeia. E o combinație cumva contradictorie între delicatețe și forță în vestimentație. 

Cum te îmbraci în viața de zi cu zi?

Marea iubire rămân jeanșii cu cămăși, topuri colorate, o geantă și musai niște pantofi, adidași sau sandale care ies în evidență. Sunt topită după pantofi!

Cine sau ce te inspiră?

Sunt mare fan Victoria Beckham. Ținutele ei au un minimalism aparte, o croială atipică, emană o senzualitate discretă dublată de inteligență. Ce să ceri mai mult? 

Cel mai purtat obiect vestimentar din garderobă?

Jeanșii.

Care ar fi tendințele pe care le-ai încerca în această vară?

Vara mă duce mereu spre curentul boho chic, dar vara asta sunt cu adevărat fericită pentru că ținutele includ accente sport, iar femeile sper că nu vor mai încerca să epateze. Eu sunt genul mai îmbrăcat, pentru că îmi place misterul, chiar și vara. Aș alege rochii fluide de in, pantaloni scurți, dar decenți, și tricouri cu mesaje cool, sandale joase sau cu un pic de platformă, fără prea multe accesorii și sclipiciuri. Vara este despre un stil natural! 

Cum arată meniul tău zilnic?

Am cam trei mese, două dintre ele sunt mai pe fugă. Dimineața înseamnă un sandwich în mașină, seara înseamnă un ceva în timp ce strâng jucării de prin casă. Doar la prânz ajung să mănânc așezat. Atunci nu îmi lipsește ciorba și un fel doi mai ușurel. 

Care este primul lucru pe care îl faci atunci când vine vremea călduroasă?

Să fug la mare, mi-e dor de ea mereu. Într-o zi am să mă mut la plajă ca să nu mai rostesc cuvântul ăsta, „dor“.

FAMILIE

Care este secretul unei căsnicii de durată?

Eu nu sunt un mare fan al căsniciei, uneori un document poate face mai mult rău, dacă nu suntem pregătiți pentru el și ce înseamnă căsnicia de fapt? Eu am la activ un divorț, așa că nu mă mai grăbesc. O relație de lungă durată, cu happy-end sau ba, înseamnă compromis, negociere, sinceritate și… iubire. Asta, ultima, nu prea se poate construi. Iubești sau nu… E atât de simplu! Restul se negociază. 

Cu cine seamănă cel mic? Ce a moștenit de la părinții săi?

Este cea mai frumoasă magie pe care puteau să o facă părinții lui – Emma Zeicescu și Claudiu Popa. Mă uit la el când doarme după-amiaza și e magic. Așa firav și totuși puternic, atât de încăpățânat uneori (asta e de la amândoi!). E un copil vesel și independent, ca mami și ca tati. Dar mă ia cu leșin de atâta dragoste când văd cum cântă, de zici că urmează să facă o trupă cu tatăl lui. Va fi un adult frumos, deștept, talentat și, sper eu, un Om frumos!

Ce planuri aveți pentru vara asta?

Avem deja luate biletele pentru Insula Primăverii Eterne – Tenerife. De data asta îl vom duce pe Idris acolo, în locul unde nu e niciodată prea frig sau prea cald. Sper să îi placă măcar pe jumătate cât ne-a plăcut nouă. O să fie o vacanță perfectă!

Cele mai citite

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...

VIDEO. Klaus Iohannis, noi declarații despre candidatura NATO: “Discuţii se poartă, sunt foarte intense”

Președintele Klaus Iohannis a subliniat că, în ceea ce privește chestiunile legate de NATO, discuțiile și negocierile nu se desfășoară în public. Aceste remarci...

Eurobarometru. Românii, tot mai interesați de alegerile europarlamentare

Alegerile locale au fost comasate cu cele europarlamentare și au loc pe data de 9 iunie, iar porivit unui sondaj realizat de parlamentul european,...
Ultima oră
Pe aceeași temă