14.3 C
București
duminică, 24 octombrie 2021

Elton John: Omenirea are nevoie de o inimă globală pentru a stopa SIDA

Starul pop a susţinut acest discurs la un eveniment intitulat „Diana, Princess of Wales Lecture on HIV”, în faţa unui public alcătuit din politicieni, angajaţi ai sistemelor medicale, celebrităţi şi persoane infectate cu HIV, potrivit National AIDS Trust, care a organizat această acţiune publică în colaborare cu Elton John AIDS Foundation, scrie Agerpres.

„Avem deja instrumentele, acum avem nevoie de o inimă globală pentru a pune capăt epidemiei de SIDA”, a declarat artistul britanic, citat într-un mesaj publicat pe contul de Twitter al National AIDS Trust.

„În memoria prinţesei Diana, în memoria tuturor acelora pe care i-am pierdut din cauza HIV şi SIDA, haideţi să ne unim pentru binele pe care putem să îl facem împreună”, a adăugat Elton John.

Reprezentanţii National AIDS Trust, o fundaţie de caritate înfiinţată în 1987, spun că Elton John „şi-a fixat obiectivul de a eradica această boală pe plan mondial până în 2030”, în linie cu un obiectiv de dezvoltare sustenabilă anunţat de ONU.

Înainte de debutul evenimentului de vineri, Elton John a spus că lupta globală împotriva SIDA „s-a schimbat foarte mult” în cei 25 de ani care au trecut de la lansarea fundaţiei sale.

„Cu toate acestea, toleranţa şi curajul nu au fost niciodată mai importante ca acum în lupta de a crea o generaţie fără SIDA şi de a face din lume un loc mai primitor pentru cei care sunt infectaţi cu HIV”, a spus starul britanic.

Elton John a susţinut un microrecital la nunta fiului cel mic al prinţesei Diana, prinţul Harry, care s-a căsătorit pe 19 mai cu Meghan Markle.

Această sesiune anuală de prelegeri dedicate prinţesei Diana a fost lansată în 1999. Kofi Annan, fost secretar general al ONU, şi Bill Clinton, fost preşedinte al Statelor Unite, se numără printre personalităţile care au participat la ediţiile precedente ale evenimentului.

Ultima oră
Pe aceeași temă