13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleDragostea la 40 de ani: Iluzie sau fapt incontestabil?

Dragostea la 40 de ani: Iluzie sau fapt incontestabil?

Ceea ce te v-a sabota invariabil în noua ta relație este frica. Frica stă la baza fiecărui NU pe care îl spui și culmea îl și argumentezi.
Deschizand ochii la vârsta de 45 de ani, vei constata, cu siguranță, că esti la fel de singur ca in urmă cu 5 ani. Și, în aceste condiții, doar o minute te mai poate salva de la singurătate.

Posibilele relații apărute la 40 de ani reprezintă vârful maturității și evoluției emoționale. Conexiunile psiho-emoționale ale partenerilor sunt încărcate de profunzime și armonie. Nu există certuri în cuplu. Nu există supărări. Vorbele par să vină de la sine. Gesturile sunt perfecte. Tandrețea este permanentă. Sexul este minunat.

Dacă vorbim despre un basm, ceea ce este scris mai sus, este corect. Dacă vorbim despre realitate, totuși, tot ceea ce este scris mai sus rămâne o utopie. O iluzie. Un vis la care nimeni nu ajunge.

Care este, totuși, adevărul? Există o luptă ce se dă în interiorul nostru? Da! O luptă între mândrie și ambiție. O luptă între real și fals. O luptă între rușine si dorință de dominare. Se pune întrebarea unde ești tu în toată această povestea. Stai pe margine cu ochii închiși și mâinile peste urechi, sperând că o să se termine mai repede tot.

Totalitatea frustrărilor, rușinilor, gândurilor neverbalizate, au ocazia odată cu debutul relației heterosexuale să iasă la suprafață. Depinde de noi către ce îndreptăm frustrarea și în mod special ce alegem din ea. Ceea ce logic și argumentativ trebuia să fie cea mai grozavă relație a vieții noastre, se manifestă ca fiind apogeul răului în forma sa cea mai pură.

De ce? Din dorință de a testa. Tot ceea ce am învățat rău și nu am putut exprima în relațiile trecute, de la 18 ani până în prezent, putem exprima liber in relația apărută după vârsta de 40 de ani.

Compromisul nu este acceptat. De exemplu când omul tău îți spune: iubirea mea hai să stăm împreună o oră, tu ajungi să îți faci calcule de tipul “cât durează drumul, cât timp stau fizic cu el…”. In relațiile anterioare orice minut petrecut în doi conta. Acum contează doar să refuzi orice tip de propunere, ca să te simți în câștig și la putere?
Mai avem o variantă. Nu vrei să te simți controlată. Și atunci reacționezi defensiv.

Testarea limitelor partenerilor se face cu multă aciditate. Ironia aduce un plus de rău și de imagine. Este adevărat faptul ca totalitatea evenimentelor trecute în care subiectul a pierdut imagine, sunt refăcute punctual și acum în relația din prezent subiectul încearcă să recâștige toată imaginea pierdută? Da!

Dacă la 20 de ani crezi că toți sunt și gândesc ca tine, la 40 de ani încă te lupți să-i faci pe cei din jur să gândească ca tine, folosindu-te de tot ceea ce ai învățat în ultimii 20 de ani. Există răbdare în interiorul comportamentului unui adult ce are impresia că este îndrăgostit la 40 de ani? Sigur. Oficial da. Doar că răbdarea se evaporă când partenerul nu face, nu spune și clar nu reacționează așa cum i se pretinde.

Există o Luptă reală în care partenerii la 40 de ani, intră? Da. De dominare. Există atracție, adevărat, dar mai presus de atracție există posibilitatea dominării și asta “atrage” și mai mult.
Războiul este clar. Integrarea lui se face treptat. Partenerii victimă își pierd ușor, ușor, drepturile, devenind doar executanți aflați la dispoziția partenerului dominant. Prietenii se îndepărtează. Disperarea apare.

Cand primești șansa unei relații la 40 de ani, de fapt primești șansa să te eliberezi de toată suferința acumulată în celelalte relații. Dar dacă ai anula suferința acumulată, prin acceptarea fericirii și a vorbelor bune și a traiului în doi?

Cum te eliberezi de ceea ce simți, este fix problema ta. Ca psihologul tău îți spun așa. Șansele la fericire sunt rare. Când un om la care ai visat ani la rând se apropie de tine, este minunat să îi oferi cea mai bună varianta a ta, ce aduce fericire și împlinire. Atât tu cât și el sunteți de la 40 de ani împreună datorită faptului că niciunuia dintre voi relatiile avute anterior, nu au funcționat. Atât timp cât stim că este ceva în neregulă cu amândoi, șansa de a fi împreună în varianta voastră top, este singura ce merită luată în seamă.

Dragostea ce apare la 40 de ani, reprezintă o binecuvântare. Șansa la fericire este reală. Îmbrățișați binele. Răul se face atât de ușor.

Cele mai citite

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...
Ultima oră
Pe aceeași temă