15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleDr. Radu Panțuru îți prezintă beneficiile pe care le oferă operația de...

Dr. Radu Panțuru îți prezintă beneficiile pe care le oferă operația de mărire a sânilor

Încă din cele mai vechi timpuri, femeile au fost preocupate de modul în care arată, fiind interesate să experimenteze tot felul de trucuri de înfrumusețare. Dorindu-și un trup de invidiat, unele femei apelează la diete stricte, în timp ce altele recurg la diferite proceduri chirurgicale.

 

La ora actuală, cea mai populară intervenție chirurgicală de remodelare corporală la nivel mondial este mărirea sânilor, conform unui studiu efectuat de ISAPS. Dar de ce este această intervenție atât de solicitată în rândul doamnelor și domnișoarelor?

Iată care sunt principalele motivele care le determină pe femei să își pună silicoane:

1. Există o disproporție vizibilă la nivelul sânilor
Este universal valabil și bine cunoscut de toată lumea faptul că nu există femeie care să aibă sânii simetrici. Însă, există femei care prezintă o disproporționalitate mai mare între sâni ceea ce le creează numeroase complexe.

2. Bustul și-a schimbat forma după sarcină
În timpul sarcinii, corpul trece printr-o serie de transformări, iar o parte dintre acestea se manifestă la nivelul bustului. De asemenea, alăptarea afectează elasticitatea și forma sânilor. Așadar, mămicile care își doresc să-și recapete forma sânilor pot apela la un chirurg estetician care să le redea încrederea în sine.

3. Își doresc să aibă o înfățișare mai tânără
Trecerea timpului își pune amprenta asupra înfățișării, astfel că odată cu înaintarea în vârstă multe femei devin nemulțumite de sânii lor și apelează la implanturile mamare.

4. Au slăbit și nu mai sunt mulțumite de volumul sânilor
Multe dintre femeile care recurg la această procedură a chirurgiei estetice sunt nemulțumite de volumul bustului lor din cauza faptului că odată cu pierderea în greutate, le-au scăzut și sânii.

5. Și-ar dori o viață sexuală mai activă
Unul dintre cele mai mari complexe ale multor dintre femei este volumul sânilor, diminuarea bustului se dovedește a fi un factor care le afectează viața pe mai multe planuri, inclusiv din punct de vedere sexual.

6. Au stimă scăzută de sine, din cauza nemulțumirii aspectului fizic
 

Multe dintre femei se confruntă cu lipsa încrederii în sine datorită dimensiunii sânilor, tocmai de aceea apelează la un chirurg estetician.

 

Doctorul Radu Andrei Panțuru, specialist în chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă vă prezintă câteva lucruri pe care ar trebui să le știți înainte de a apela la o astfel de intervenție.

Care sunt indicațiile preoperatorii?

Pentru a elimina posibilitatea apariției unor complicații severe, specialistul vă va recomanda să efectuezi un set complet de analize de sânge, EFG și ecografie mamară. De asemenea, nu este indicat să iei aspirină sau alte medicamente care conțin anumite substanțe (acid acetilsalicilic și ibuprofen).

O altă recomandare pe care o va face medicul constă în renunțarea la fumat (cu cel puțin două săptămâni înainte de operație), iar după minim trei săptămâni de la operație, obiceiul fumatului se poate relua.

Unul dintre factorii care pot amâna intervenția chirurgicală este o simplă răceală sau orice tip de infecție. Tocmai de aceea, este indicat ca pacienta să aibă o stare de sănătate foarte bună în cadrul consultației.

Care sunt indicațiile postoperatorii?

Pentru ca procesul de recuperare să fie unul facil, va trebui să respectați cu rigurozitate indicațiile date de specialist. Iată ce lucruri ar trebui să luați în considerare:

➢    După procedură, este nevoie de un repaos de cel puțin câteva ore, iar în primele zile după intervenție, se acceptă doar mișcări ușoare de brațe și plimbări scurte;

➢    În prima lună după operația de mărire a sânilor sunt interzise activitățile care implică efortul fizic intens;

➢    De asemenea, timp de o lună și jumătate postoperator ar trebui să purtați un sutien adaptat la noua mărime și formă a sânilor – sau a unui sutien medical;

➢    Doar la recomandarea specialistului, se va aplica tehnica masajului local cu unguente antiinflamatorii;

➢    Se va evita contactul sexual timp de cel puțin trei săptămâni după efectuarea procedurii de implanturi mamare;

➢    Nu se recomandă să faceți mișcări ample ale brațelor (cel puțin timp de o săptămână postoperator);

➢    După câteva zile, se pot face și dușuri, dar nu se recomandă să fie prea fierbinți (deoarece pot stimula sângerarea); iar după 7-10 zile, se vor scoate firele;

➢    Este indicat să evitați dormitul pe burtă cel puțin 5 luni de la intervenție;

➢    Nu se recomandă să conduceți automobilul timp de o săptămână după efectuarea implanturilor mamare;

➢   După trecerea a cel puțin două săptămâni de la operația de mărire a sânilor, puteți relua activitățile cotidiene.

 

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

COS raportează un volum de business anual de 29 milioane de euro

COS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de fit – out  și pionier al acestui segment în România, raportează un volum de...

MApN anunță că NATO a efectuat un amplu exercițiu de dislocare a trupelor în Slovenia, Ungaria și România

Ministerul Apărării Naționale(MApN) a anunțat joi că Alianța Nord-Atlantică, prin intermediul Corpului de Dislocare Rapidă Italia (NRDC-ITA) a desfășurat, în perioada 15-24 aprilie, exercițiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă