Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Două miliarde de telespectatori urmăresc nunta Prinţului Harry cu Meghan Markle

Prințul Harry, cunoscut oficial ca Prințul Henry Charles Albert David al Regatului Unit al Marii Britanii şi Țara Galilor, se va cununa religios cu actriţa americană Megan Markle sâmbătă, 19 mai 2018, ora 12.00 (ora locală), la Capela Saint George din castelul Windsor.

Marius Ghilezan 0 comentarii

Actualizat: 19.05.2018 - 22:55

Cuplul regal îşi va mărturisi jurămintele de iubire în faţa lui Justin Welby, Arhiepiscopul de Canterbury, aşa cum a anunțat Palatul Kensington încă de pe 12 februarie 2018.


Locul nunții princiare are o mare încărcătură istorică pentru familia regală britanică, înrudită cu Regele Mihai I, Majestatea Sa Regina Elisabeta a-II-a fiind verişoară cu fostul suveran român. Castelul Windsor, situat la vest de Londra, este una dintre reședințele principale ale Suveranei. Capela din secolul al XV-lea este mai intimă decât cea a Westminster Abbey, unde prințul William s-a căsătorit cu Kate Middleton în 2011.


Când Palatul Buckingam a făcut anunţul nunţii anului, a menţionat că „ceremonia va reflecta personajele și personalitățile cuplului“ și va fi un moment de „distracție și bucurie“ nu numai pentru britanici.

BBC: posibil două miliarde de telespectatori

După ceremonie, cuplul regal va efectua tradiţionala procesiune cu caleaşca Ascot Landaus, dedicată evenimentului din Capela Saint George spre castelul Windsor.


Cadourile de nuntă vor fi donate către şapte organizaţii de caritate.


Recepția de seară va avea loc la Frogmore House.


Megan va purta numele de Rachel Meghan Mountbatten-Windsor. Va avea două rochii de nuntă.
Analiştii economici vorbesc despre un excedent de 12 miliarde de lire în PIB-ul britanic, datorită acestui eveniment.

Povestea de dragoste a cuplului britanic

Prinţul Harry a mărturisit unui reporter BBC că s-au îndrăgostit incredibil de repede unul de celălalt, spunând că „frumoasa“ Markle „s-a împiedicat şi a căzut în viaţa lui.“


Actriţa americană şi mama lui, regretata prinţesă Diana, ar fi fost „cele mai bune prietene“, potrivit Observator.tv.


În momentul cererii în căsătorie, potrivit lui Meghan, a căzut în genunchi în faţa ei.

Nuntă și în Familia Regală română

La fel s-a întâmplat recent cu Prinţul Nicolae, numit de unii români „Prinţul inimilor“, care la fel s-a purtat cu Alina Binder la un răsărit de soare pe o plajă din Marea Britanie, când au deschis o sticlă de şampanie.


Cuplul Nicolae de România şi Alina Binder se vor cununa în ziua de 30 septembrie 2018 la Biserica Sfântul Ilie din Sinaia. După ceremonialul religios vor petrece la Casino Sinaia. Vor fi invitați prieteni din Europa, Australia, SUA, din 13 țări, conform mărturiilor prinţului, care speră ca mama sa şi mătuşa să treacă peste prejudecăţi şi să participe la nunta anului pentru români.


În ziua de 2 august 2016, un Consiliu Regal adunat la Aubonne a decis retragerea titlului de Principe lui Nicolae de România, titlu obţinut de la bunicul său Regele Mihai. El a susţinut că documentul de excludere din linia de succesiune nu i-a fost transmis în original.


Oficialii români nu au anunţat încă dacă se vor implica în prima nuntă regală a secolului desfăşurată în ţara noastră.


Micul orăşel de munte, care n-ar fi existat probabil pe harta Europei, dacă în urmă cu 140 de ani Carol I nu alegea locul de construire a Palatului Peleş, se va bucura de o zi de poveste. Prinţi, prinţese din toată lumea vor respira aerul de pin şi brad al cochetului orăşel de tradiţie. Primăria a anunţat deja că se va implica.


Ultima nuntă regală a avut loc în Regatul român în iulie 1931, tot la Sinaia, prin căsătoria Prinţesei Ileana de România cu Arhiducele Anton de Habsburg. La evenimentul fastuos au luat parte membrii Casei Regale, personalităţi politice ale vremii, corespondenți de presă din străinătate, din întreaga Europă, dar şi din Statele Unite.


Prinţul Nicolae se bucură de o mare simpatie din partea românilor. Monarhiştii îşi doresc, totuşi, ca el să se implice mai mult în activităţile publice şi să declare ferm dacă mai are intenţia să troneze. În lipsa unui angajament ferm, nunta de la Sinaia va fi una din panoplia marilor vedete.


Timpul nu mai are răbdare, avea să spună Marin Preda.

Comentarii

loading...