13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleDoliu la Hollywood. Lewis Gilbert, regizorul lui James Bond, a încetat din...

Doliu la Hollywood. Lewis Gilbert, regizorul lui James Bond, a încetat din viață

”Am aflat cu mare tristeţe că ne-a părăsit prietenul nostru drag, Lewis Gilbert”, au scris producătorii Michael G. Wilson şi Barbara Broccoli pe site-ul oficial dedicat filmelor cu agentul 007.

”Lewis a fost un gentleman adevărat. A adus o contribuţie importantă la industria britanică de film, precum şi la seria de filme Bond”.

Cele trei filme cu Bond regizate de Lewis Gilbert sunt ”You Only Live Twice” (1967), ”The Spy Who Loved Me” (1977) şi ”Moonraker” (1979).

Şi-a început cariera în lumea filmului ca actor, pe când era copil, după care a lucrat ca asistent pe platourile de filmare ale peliculei ”Jamaica Inn”, realizate de Alfred Hitchcock.

Consacrarea a venit în 1966, odată cu ”Alfie”, care a lansat şi cariera actorului Michael Caine. Pelicula a fost nominalizată la mai multe premii Oscar, printre care şi pentru ”cel mai bun film”.

De-a lungul carierei sale de cinci decenii, Gilbert a primit numeroase distincţii, printre care două premii BAFTA pentru comedia ”Educating Rita” (1983), care l-a avut tot pe Caine în rolul principal.

Lewis Gilbert a fost decorat în 1997 cu Ordinul imperiului britanic de către regina Elisabeta a II-a, informează AGERPRES.

Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...
Ultima oră
Pe aceeași temă