10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleDispozitivele Apple, în combinaţie cu aplicaţii digitale, pot identifica demenţa

Dispozitivele Apple, în combinaţie cu aplicaţii digitale, pot identifica demenţa

Studiul, care a testat 113 participanţi cu vârste de peste 60 de ani, a fost efectuat de Apple împreună cu Eli Lilly şi Evidation Health.

Dispozitivele Apple au fost folosite împreună cu dispozitivul de monitorizare a somnului Beddit şi cu aplicaţii digitale.

Cercetătorii au analizat datele de utilizare a dispozitivului şi istoricul aplicaţiilor participanţilor la studiu, timp de 12 săptămâni.

Persoanele cu simptome au avut tendinţa de a scrie mai lent decât voluntarii sănătoşi şi au primit mai puţine mesaje text în total.

Participanţii au fost solicitaţi să răspundă la sondaje zilnice de câte o întrebare şi să efectueze activităţi simple la fiecare două săptămâni, cum ar fi să tragă o formă către alta şi să atingă un cerc cât de rapid posibil pe o aplicaţie.

Studiul a mai avut rolul să diferenţieze oamenii cu probleme cognitive uşoare, stadiul de pre-demenţă al bolii Alzheimer.

Rezultatele preliminare au fost prezentate joi la o conferinţă care a avut loc în Alaska.

Cele mai citite

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă