16.3 C
București
marți, 28 septembrie 2021

Director YouTube: Platforma are nevoie de un nou set de reguli şi legi

Mohan, al doilea în ierarhia companiei, a declarat pentru AFP: „YouTube a devenit un mare oraş. Tot mai mulţi oameni rău intenţionaţi au apărut. Şi, la fel ca într-un oraş mare, este nevoie de un nou set de reguli şi legi şi un fel de regim de reglementare”.

Presiunea publică asupra YouTube şi platformelor social media le-a îndemnat pe acestea să încerce să limiteze aspectele negative, ca guvernele să nu fixeze reguli mult mai severe.

Presa internaţională a scris săptămâna trecută că Google a încheiat o înţelegere de mai multe milioane de dolari cu Comisia de Comerţ a SUA privind acuzaţii de încălcare a legilor referitoare la confidenţialitatea datelor despre copii de către YouTube.

YouTube şi alte platforme au reprezentat un spaţiu folosit de adepţi ai teoriei conspiraţiei, unii negând Holocaustul, alţii atacurile din 11 septembrie 2001, dar şi de grupuri naziste şi care susţin că există o supremaţie a albilor.

„Trebuie să ne adaptăm pentru a ne asigura că aceste lucruri nu iau amploare pe platforma noastră”, a mai spus Mohan.

În luna iunie, YouTube a anunţat că va interzice videoclipurile care promovează sau laudă rasismul şi discriminarea, precum şi pe cele care neagă evenimente bine documentate, precum Holocaustul.

„Două miliarde de utilizatori ajung pe platformă în fiecare lună, aşadar trebuie să ne asumăm incredibil de serios responsabilitatea ca platformă. (…) Vrem să ne asigurăm că YouTube rămâne o platformă deschisă, pentru că de aici vine magia, deşi pot exista unele opinii şi voci pe platformă cu care nu sunt de acord, cu care nu sunteţi de acord”.

Mohan a subliniat că este responsabilitatea platformelor, în principal, de a face verificări, şi că ghidul comunităţii online folosit în urmă cu zece ani nu se mai aplică acum la fel. „Trebuie înnoit, schimbat”.

Toate acestea, însă, vor lua timp, a mai afirmat el. „Ne actualizăm politicile, ne consultăm cu experţi din întreaga lume. Nu este un proces trivial”.

El a mai precizat că YouTube are în vedere şi videoclipurile care prezintă „hărţuiri, farse periculoase, fraudă şi abuz” sau ameninţări la adresa siguranţei copiilor.

Ultima oră
Pe aceeași temă