Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: https://screenrant.com

Directiva anti-hărţuire sexuală intră în vigoare odată cu filmările pentru "Wonder Woman 2"

Filmările la acest blockbuster, care vor începe în această vară, vor inaugura seria de măsuri anti-hărţuire luate de sindicatul producătorilor hollywoodieni, informează Le Point pe site-ul său de internet pe 22 ianuarie, potrivit Agerpres.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 22.01.2018 - 19:34

Mişcarea #MeToo, născută pe reţelele de socializare, împotriva hărţuirii sexuale, marchează în mod cert un punct de cotitură care va bulversa cultura studiourilor.

Hollywood-ul face un pas în plus în această nouă eră prin introducerea unei directive intitulate "Anti-sexual harassement guidelines" pentru a lupta împotriva abuzurilor asupra femeilor.

Creată la iniţiativa puternicei "Producers Guild", sindicatul producătorilor hollywoodieni, această politică, care poate fi consultată online de la 19 ianuarie, este menită a fi aplicată pe toate platourile de filmare. Potrivit revistei americane Vanity Fair, blockbuster-ul "Wonder Woman 2" este cel care va inaugura aplicarea acestei politici.

Decizia este una simbolică, potrivit Le Point. Wonder Woman s-a erijat în emblemă feministă de la apariţia sa în revistele de benzi desenate americane. Iar recentul film regizat de Patty Jenkins este unul dintre puţinele filme cu supereroi care evită problemele legate în general de acest gen.

"Wonder Woman 2", a cărui lansare este prevăzută pentru 2019, va fi deci prima producţie care va aplica această directivă. Lungmetrajul s-a debarasat deja de producătorul său Brett Ratner, acuzat de hărţuire sexuală de mai multe femei, printre care actriţa Ellen Page.

În ce constă exact această politică? Textul publicat de sindicatul producătorilor conţine măsuri de bază, precum "supunerea la legea federală şi locală în ceea ce priveşte hărţuirea" şi altele mai proactive. Astfel, la fiecare producţie se vor afla pe platou cel puţin doi "referenţi", prezenţi de-a lungul întregii perioade de filmare, la care membrii echipei vor putea apela dacă doresc să facă mărturisiri fără a se teme de represalii.

"Hărţuirea sexuală nu mai poate fi tolerată în industria noastră sau în rândurile Producers Guild", au comentat preşedinţii sindicatului, Gary Lucchesi şi Lori McCreary. "Trăim un moment de tranziţie în societatea noastră în care regulile de comportament la locul de muncă sau în afara lui sunt reevaluate. Producătorii au autoritate suficientă pe platouri şi în afara lor pentru a insufla o nouă dinamică care va institui un mediu de lucru bazat pe respect reciproc", au adăugat ei.

Comentarii

loading...