13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleDespre cumparatorile online si sfaturile care ne ajuta sa fim siguri ca...

Despre cumparatorile online si sfaturile care ne ajuta sa fim siguri ca luam cele mai bune decizii

Comertul electronic se afla intr-o dezvoltare continua, iar acest lucru nu poate decat sa vina in avantajul magazinelor online, ale caror vanzari sunt unele pe masura.

Nu doar magazinele sunt cele care beneficiaza de pe urma acestor cresteri, ci si site-urile care se ocupa cu scrierea de review-uri la diferitele produse care se pot gasi pe piata. Majoritatea se sutin si fac bani din procentul castiga in urma cumpararii prin intermediul link-urilor de afiliere plasate pe aceste site-uri. Partea buna? Cumparatorii sunt informati in legatura cu produsele pe care vor sa le cumpere si vor scoate banii din buzunar in deplina cunostinta de cauza, iar administratorii site-urilor vor primi un mic procent din costul total al cumparaturilor. Partea proasta? Vor incepe sa rasara ca ciupercile dupa ploaie site-uri lipsite de valoare, care vor avea un unic scop: sa te determine sa cumperi prin intermediul link-urilor acestora, astfel incat sa castige bani.

Asadar, cumparatorii trebuie sa fie mult mai atenti inainte de a se documenta, astfel incat sa fie siguri ca isi culeg informatiile doar din surse obiective, care sunt capabile sa le ofere valoare. Din fericire sunt suficiente astfel de platforme in online-ul romanesc, printre ele numarandu-se si https://inspectorul.ro/, spre care iti poti indrepta si tu atentia.

Cum iti dai seama daca un anumit website ofera sau nu valoare prin articolele sale? Destul de simplu: daca din momentul in care intri pe site observi ca 99,9% dintre articole sunt unele comerciale, atunci cu siguranta interesul administratorului este acela de a face bani. In schimb, daca procentul este undeva la 30%, atunci sunt sanse mari ca tu sa te bucuri de articole de calitate, care te vor informa in mod corect. Chiar si asa, iti recomandam sa iti iei informatiile din cel putin 2 sau chiar 3 surse diferite.

Pe langa site-urile despre care am discutat mai sus, o alta metoda prin care putem sa aflam mai multe despre produsele pe care noi am pus ochii este citind comentariile magazinelor online. Majoritatea (daca nu chiar toate) au si o rubrica de comentarii, unde cei care au cumparat isi dau cu parerea despre produsul in cauza. De obicei magazinele online mari sunt cele care ne spun si daca persoana respectiva chiar a cumparat sau nu (asta daca achizitia s-a facut de la ei).

Daca preferam sa achitam direct folosind un card de credit sau de debit, atunci pe langa toate cele mentionate mai sus trebuie recurgem si la alte criterii de triere, dupa cum ni se spune si aici. Cu siguranta nu ne dorim sa cadem prada celor care se ocupa cu fraudele, avand ca unic scop sa afle informatiile importante ale cardurilor, dupa care sa va goleasca conturile.

Noi iti recomandam sa cumperi doar din surse sigure. Indreapta-ti atentia spre magazinele care au autoritate in domeniu si sunt de ceva timp pe piata. Cauta nu doar despre produse informatii, ci inclusiv despre magazin. Asigura-te de asemenea ca este prezenta criptarea informatiilor pe care tu le introduce pe site-ul respectiv. Asta inseamna ca site-ul trebuie sa beneficieze de un certificat SSL (adica are https la adresa, in loc de http, iar in coltul din stanga al barei de adresa apare un lacat verde).

Pe final iti mai facem o recomandare. In functie de serviciile pe care le vei achizitiona, unele vor porni in mod automat platile recurente. Chiar de la inceput incearca sa afli daca acestea pot fi dezactivate, astfel incat sa nu te trezesti ca lunar va incepe sa dispara o anumita suma de bani.

Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă