Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Desene inedite ale creatorului de modă Yves Saint Laurent, scoase la licitaţie la Paris

O sută de desene inedite ale creatorului de modă Yves Saint Laurent, niciodată expuse, care au fost destinate unui proiect editorial la începutul anilor 1960, vor fi scoase la vânzare, miercuri, la Paris, a anunţat casa Cornette de Saint Cyr, citată de AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 16.12.2018 - 13:02

 
Desenele, provenind din colecţia editorului parizian Jacques Damase, ar fi trebuit să ilustreze o carte pentru copii - "Un Diable a Paris", care nu a fost tipărită niciodată.

La 17 ani, Jacques Damase era cel mai tânăr editor din istorie. "În orice caz, aş fi fost incapabil să fac o carte fără dragoste, şi în plus, un text trebuie să fie întotdeauna însoţit, pentru mine, fie de imagini, fie de litere frumoase. Fericirea maximă este atunci când creez în strânsă colaborare cu un artist", a explicat Jacques Damase într-un interviu cu jurnalistul Jean-Louis de Rambures, notează news.ro.

La Montparnasse, Jacques Damase face cunoştinţă cu Cocteau, Ernst, Miro, apoi cu Atlan, Soulages, Hartung. Pritenia sa cu Sonia Delaunay va da naştere unei colaborări artistice care va dura mai mult de 15 ani.


"Întâlnindu-l pe Yves Saint Laurent prin Roger Vivier, Jacques Damase îi comandă aceste desene excepţionale rămase în colecţia sa", precizează casa de vânzări Cornette de Saint Cyr, care estimează planşele între 300 şi 1.500 de euro.


În spiritul desenelor lui Cocteau, Yves Saint Laurent a reprezentat personaje jumătate om - jumătate animal, cu cap de taur sau cu aripi de fluture, şi figuri mascate reprezentând atât diavolul, cât şi drăcuşorii.

Ansamblul desenelor este expus până pe 18 decembrie, cu acces liber, pe bulevardul Hoche din Paris. Vânzarea "Yves Saint Laurent - Un diable a Paris" va avea loc miercuri.

Comentarii

loading...