20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleDescopera istoria faraonilor si a civilizatiei antice! Alege o excursie in Egipt!

Descopera istoria faraonilor si a civilizatiei antice! Alege o excursie in Egipt!

Doar in Egipt vei avea sansa sa navighezi la apus pe Nil, sa calaresti camile prin desert, sa vizitezi Valea Regilor, iar apoi sa te scalzi in apele cristaline ale Marii Rosii. Daca te-ai gandit sa pleci intr-o excursie Egipt de la Komsi Travel, iata cateva lucruri pe care nu ai vrea sa le ratezi:

Lasa-te uluit de complexul arheologic de la Abu Simbel

Construit de faraonul Ramses al II-lea, complexul de la Abu Simbel este considerat unul dintre cele mai fascinante atractii turistice. Pe acesta trebuie neaparat sa il bifezi intr-o excursie in Egipt. Aici vei avea sansa de a vedea doua dintre cele mai faimoase temple egiptene, taiate direct in piatra, care te vor ului prin detaliile unice din interiorul lor si prin masivele statui de piatra care te intampina la intrare.

Uimirea va creste si mai mult odata ce vei afla ca siturile arheologice au fost mutate si reconstruite in pozitia in care se afla astazi, pe teren mai inalt, pentru a preveni ca acestea sa fie acoperite de apele lacului Nasser, in urma inundatiei.

Calatoreste in timp prin Valea Regilor

O excursie in Egipt trebuie sa cuprinda si o vizita in Valea Regilor care, fara dubiu, este unul dintre cele mai importante locuri istorice din tara. Pregateste-te sa fii tot mai fascinat pe masura ce pasesti in cripte vechi de mii de ani, decorate cu gravuri si desene care par ca si cum ar fi fost facute in zilele noastre. Tot aici este situat si faimosul mormant al regelui Tutankhamon, care a domnit in Egipt cu peste 3000 de ani in urma.

Petrece timp pretios in Giza

Dintre toate atractiile pe care le-ai putea vizita intr-o excursie in Egipt, cu siguranta nu ar trebui sa ratezi complexul de sase piramide, localizate la estul orasului Cairo. Cea mai mare dintre ele, Marea Piramida din Giza, este totodata si cea mai veche Minune a Lumii Antice si, cu toate acestea, este conservata intr-un mod remarcabil. Cu ajutorul unui ghid turistic, turistii pot afla despre istoria piramidelor si despre toate comorile care se afla ingropate sub nisipurile egiptene.

O alta atractie turistica, cunoscuta de oamenii din intreaga lume, este Marele Sfinx din Giza, ce poate fi recunoscut din numeroase filme si carti de istorie. Aceasta constructie gigantica pe care o poti vizita intr-o excursie in Egipt reprezinta un sfinx, o creatura legendara care este jumatate om si jumatate leu, care, in ciuda anilor de eroziune, inca isi mai pastreaza trasaturile destul de clar.

De asemenea, inca se mai pot vedea urme din vopseaua originala pe cateva parti din fata sa. Nimeni nu stie exact cine a construit Sfinxul si de ce, dar daca ai ales sa pleci in excursie Egipt, cu siguranta ar trebui sa vizitezi si atractiile din Giza, care iti vor provoca imaginatia sa-si creeze singura propriile povesti si legende.

Cele mai citite

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă