Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

De Valentine's Day chinezii evită, din superstiţie, anumite cadouri

China sărbătoreşte la 14 februarie Valentine's Day, o tradiţie occidentală adoptată mai ales de tineri care obişnuiesc să dăruiască în special flori şi care evită, din superstiţie, să facă anumite cadouri, precum ceasuri sau umbrele.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 14.02.2018 - 12:23

Conform superstiţiei, chinezii evită să cumpere ceasuri - atât de perete cât şi de mână - pentru că este o aluzie directă la trecerea timpului şi la sfârşitul unei relaţii, ceea ce este de prost augur pentru cei îndrăgostiţi, potrivit televiziunii publice CCTV.

Acelaşi lucru se întâmplă cu încălţămintea. Deşi mulţi occidentali dăruiesc o pereche de pantofi noi, în China un astfel de cadou sugerează ideea de a pleca sau chiar de a fugi de lângă persoana iubită.

În China se acordă o mare atenţie obiectelor dăruite, care nu sunt percepute doar ca nişte simboluri. Astfel, nu se oferă cadou obiecte al căror nume în limba mandarină au un anumit înţeles. De exemplu nu vor dărui niciodată o umbrelă, care în limba chineză are o sonoritate ducând cu gândul la "colaps", ceea ce nu este de dorit într-o relaţie amoroasă.

Deşi fructele pot părea un cadou obişnuit, chinezii încearcă să le evite pe cele a căror sonoritate deranjează, precum perele, care în limba mandarină s-ar putea traduce prin "a lăsa în spate pe cineva".

În schimb, chinezii se vor orienta spre flori şi felicitări cu dedicaţie. Pieţele de flori ale capitalei propun în această zi o amplă gamă de trandafiri, lalele sau orhidee. Sunt preferate mai ales florile de culoarea roşie, fucsia şi galben, evitându-se cu această ocazie crizantemele, asociate cu funeraliile.

Mulţi tineri au cumpărat încă de marţi buchetele de flori, iar unii chiar au umplut portbagajul maşinii iubitei lor cu flori aranjate în formă de o inimă.

Ziua Îndrăgostiţilor se sărbătoreşte anul acesta cu două zile înainte de venirea Anului Nou chinezesc, ocazie cu care se cumpără de asemenea cadouri pentru a fi dăruite celor dragi. 

Comentarii

loading...