Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Asociem Crăciunul cu tradiţiile şi, din acest punct de vedere, decorul de sărbătorile de iarnă este mai degrabă unul clasic

De sărbători, recomandăm o atmosferă clasică sau modernă cu drapaje elegante

Există nenumărate soluţii pentru decoruri festive, inclusiv pentru materiale textile, perdele şi draperii, atât pentru stilul clasic cât şi pentru cel modern. Pentru sărbători, cum este Crăciunul şi Revelionul, recomanarea specialiştilor este pentru drapaje elegante

Share

Ion Diamandi 0 comentarii

Actualizat: 04.12.2019 - 15:33

Soluţiile de decorare sunt pentru orice stil, clasic sau modern, însă pentru iubitorii de interioare vintage sau artistic creionate oferta  de perdele şi draperii este mai mult decât generoasă, căci pot opta între materiale prețioase, precum este catifeaua, mătasea, borangicul și cele naturale, ca bumbacul, inul, vâscoza. Imprimeurile devin mai elaborate și ies în evidență nu doar prin complexitatea și frumusețea modelului, cât mai ales prin contrastul cromatic. Mai mult de atât, în vilele cu o aură clasică recomandăm draperiile bogate cu modele trasate în medalion, care să se armonizeze stilistic cu ornamentele fine ale stucaturilor sau ornamentelor de pe ușile din lemn sau de pe plafonele somptuoase.

“Mobilierul clasic se potriveste cu draperiile cu paternuri baroc sau cu draperii lungi cu infuzii aurii sau argintii în timp ce stilul minimalist se poate decora cu succes cu perdele scurte colorate sau sisteme romane”, spune Anamaria Ştefan Georgescu, General Manager Sophia.
Un model încântător, ideal în livingurile ample este dat de combinaţia regală a draperiei albastre Arena şi a bordurilor Sena de la Sophia. Setul este completat de perdele fine cu irizaţii argintii, decorate cu borduri în aceeaşi nuanţă. Bordurile păstrează măiestria “brâului” decorativ, regăsit în clădirile clasice, sau în palate. Pentru a crea un efect de bogăţie este recomandată lăsarea unei ţesături mai lungi, care să se plieze în falduri ample, ca rochiile regale. Combinaţiile ideale sunt cele de culori complementare, astfel incât sa existe un echilibru in tonalitatile alese. Spre exempli, turcoazul sau albastrul sunt culori relaxante, dar reci, tocmai de aceea trebuie îmbinate cu infuzii de auriu, galben, bej, orange, care să aduca un ton de căldură. Pentru o ambianţă în ton cu iarna, se poate alege nuanţele argintii pentru borduri

Un interior clasic trebuie să emane prețiozitate și stil deopotrivă și de aceea este foarte important ca gama de culori să fie una cu personalitate. Atenție! Evitați culorile electrice în cazul interioarelor clasice, acolo unde există mobilier din lemn masiv. Mizați pe tonuri naturale și pe culori pline de mister. În interioarele clasice perdelele și draperiile vor avea dimensiuni teatrale, astfel încât să cadă în falduri bogate pe laturile ferestrei, dar și pe pardoseală.

Un model încântător, ideal in livingurile ample este dat de această combinaţie regală a draperiei albastre Arena şi a bordurilor Sena. Setul este completat de perdele fine albe cu irizaţii argintii, decorate cu borduri în aceeaşi nuanţă. Bordurile pastrează măiestria “brâului” decorativ, regăsit în clădirile clasice sau în palate. Este de menţionat că albastrul este o culoare care se menţine la modă şi nu ar fi exclus ca anul viitor să fie chiar culoarea anului aleasă de Institutul Pantone. Designerii olandezi 2Dezign care au pregătit decorul la viitoarea ediţie a renumitul târg Christmass World de la Frankfurt au pornit de la baza oferită de culoarea adâncurilor oceanelor şi diferitele nuanţe oferite de aceasta.
Pentru a scoate și mai mult în evidență frumusețea drapajelor, acestea  poți accesoriza cu șnururi de prindere, piese de prindere a faldurilor, pasmanterii din mătase sau materiale naturale.
 
 
 
 
 

Comentarii