10.6 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăLifestyleDe sărbători, fiţi ecologici

De sărbători, fiţi ecologici

Dacă sărbătorile de iarnă sunt tradiţionale de ce nu am folosi şi această perioadă tot metode tradiţionale de curăţenie şi primenire? Iată câteva dintre acestea.

 Soluţie pentru geamuri: Amestecaţi un pahar de apă cu alcool rafinat sau cu oţet de mere şi pulverizaţi pe geamuri sau pe oglinzi. Dacă vă displace mirosul, adăugaţi în compoziţie zeamă de lămâie sau câteva picături de uleiuri esenţiale.

Soluţie pentru şters praful şi protejarea mobilierului: Amestecaţi ulei de cocos, de măsline, argan sau migdale cu câteva picături de zeamă de lămâie şi aplicaţi soluţia direct pe suprafaţa pe care vreţi să o curăţaţi. Nu vă faceţi griji! Aceasta nu va rămâne grasă, ci doar strălucitoare.

Soluţie pentru curăţarea obiectelor sanitare: Amestecaţi bicarbonatul cu zeama de lămâie şi veţi obţine o pastă puţin abrazivă care va face minuni. În acelaşi timp, veţi proteja mediul şi sănătatea familiei voastre. Aceeaşi reţetă este extrem de potrivită şi pentru a spăla vasele, dar şi pentru a îndepărta mirosurile neplăcute din frigider. O altă variantă pentru curăţarea diverselor suprafeţe din baie şi bucătărie, dar şi pentru neutralizarea mirosurilor din casă este oţetul de mere dizolvat în apă. Nu vă fie teamă! Mirosul puternic de oţet va dispărea ca prin minune imediat ce veţi deschide geamul.

Înălbitor pentru rufe şi detergent: Peroxidul de hidrogen de 3% (banala apă oxigenată), dizolvat în puţină apă, se toarnă direct pe pete şi se lasă să acţioneze câteva minute. Foarte eficientă este şi zeama de lămâie, mai ales pentru a reda strălucirea rufelor albe. Pudra de talc este, de asemenea, recomandată pentru îndepărtarea petelor proaspete de pe haine. Aplicaţi-o direct pe pată şi veţi observa cum aceasta va dispărea ca prin minune. Pentru a scoate petele galbene de transpiraţie de pe rufele albe, amestecaţi două aspirine zdrobite cu 1/2 cană cu apă caldă. Lăsaţi îmbrăcămintea să se stea în acest amestec până când observaţi că urmele au dispărut, apoi spălaţi-le normal.

Soluţie anti-mucegai şi anti-molii: O puteţi obţine din ulei de lavandă, zeamă de lămâie şi apă.

Soluţie pentru desfundarea scurgerilor de la cadă, duş, chiuvetă, WC: Amestecaţi un plic de bicarbonat de sodiu cu oţet de mere. Turnaţi soluţie lichidă obţinută direct pe scurgerile cu probleme. Lăsaţi-o să acţioneze 10 minute, după care turnaţi apă caldă.

Altă reţetă tradiţională: în 5 litri de apă ajunsă la fierbere se toarnă 1 litru de oţet de mere şi se storc 3 lămîi, apoi se toarnă în scurgeri, îndepărtându-se mirosurile neplăcute şi distrugând bacteriile.   

 

Cele mai citite

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...

Eurostat: România, printre ţările UE cu cel mai mare deficit şi cea mai semnificativă creştere a datoriei în 2023

Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023,...

Ministrul Andrei Spînu, din echipa Maiei Sandu, îi acuză de trădare pe politicienii care s-au dus la Moscova

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii al Republicii Moldova, îi acuză de trădare pe acei politicieni care și-au ținut congresul la Moscova. Înainte să fie numit ministru,...
Ultima oră
Pe aceeași temă