27.6 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăLifestyleDe la începutul pandemiei, prețul biletelor de vacanță a scăzut cu 21...

De la începutul pandemiei, prețul biletelor de vacanță a scăzut cu 21 la sută

Din cauza pandemiei, sezonul de turism estival a început în România, anul acesta, cu o lună întârziere. Pe de altă parte, în medie, prețul unui sejur pentru două persoane în sezonul estival 2020 a scăzut cu 21 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut.

„Astfel, prețul mediu al unui pachet de cazare pentru 2 persoane, 3 nopți, în sezonul estival de anul acesta a fost de 893 lei, comparativ cu 1.020 lei în 2019, o scădere de aproximativ 21%. În timp ce rezervările plătite cu tichete sau card de vacanță au avut o scădere de doar 6 la sută”, relevă studiul publicat marți.

De asemenea, se mai remarcă o creștere semnificativă a numărului de rezervări „last minute” și cu anulare gratuită în sezonul estival 2020, care au fost cu zece la sută mai multe decât anul trecut.

Pe teritoriul României, cele mai căutate destinații turistice continuă să fie Litoralul, Delta Dunării și zonele de munte.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă