Biertan

De la începutul pandemiei, prețul biletelor de vacanță a scăzut cu 21 la sută

Pe timpul pandemiei, prețurile biletelor de vacanță vândute pentru locații din România au scăzut, arată un studiu publicat de platforma de rezervari hoteliere travelminit.ro.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

22.09.2020 - 18:33

Din cauza pandemiei, sezonul de turism estival a început în România, anul acesta, cu o lună întârziere. Pe de altă parte, în medie, prețul unui sejur pentru două persoane în sezonul estival 2020 a scăzut cu 21 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut.

"Astfel, prețul mediu al unui pachet de cazare pentru 2 persoane, 3 nopți, în sezonul estival de anul acesta a fost de 893 lei, comparativ cu 1.020 lei în 2019, o scădere de aproximativ 21%. În timp ce rezervările plătite cu tichete sau card de vacanță au avut o scădere de doar 6 la sută", relevă studiul publicat marți.

De asemenea, se mai remarcă o creștere semnificativă a numărului de rezervări "last minute" și cu anulare gratuită în sezonul estival 2020, care au fost cu zece la sută mai multe decât anul trecut.

Pe teritoriul României, cele mai căutate destinații turistice continuă să fie Litoralul, Delta Dunării și zonele de munte.

Comentarii