23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleDe ce trebuie să ții cont când faci forajele pentru apă

De ce trebuie să ții cont când faci forajele pentru apă

Cu toate că este o decizie foarte bună, probabil te gândești și la micile neajunsuri pe care le vei întâmpina pentru a-ți vedea visul cu ochii. În primul rând, în funcție de zona pe care ai ales-o, s-ar putea să fie mai greu să te racordezi la utilități, mai ales dacă nu ai vecini în imediata apropiere. În acest caz, fie poți alege surse alternative (de exemplu panouri solare pentru electricitate) fie poți plăti o sumă destul de mare pentru a aduce utilitățile direct la tine. În cazul în care alegi soluțiile alternative, s-ar putea să ieși în câștig, deoarece nu vei mai depinde de nimeni pentru a-ți alimenta casa cu energie și cu apă.

În ceea ce privește alimentarea cu apă, este foarte simplu să montezi, să sapi un puț și să montezi un hidrofor, mai ales dacă ai confirmarea că apa este perfectă pentru uz casnic (în orice caz, va trebui să îi faci o serie de analize înainte).

Pentru a avea acces la pânză freatică, mai exact pentru a săpa un puț, va trebui să apelezi la o echipa specializată în foraje, care știe exact cum să sape pentru ca tu să te bucuri de apă proaspătă, cu un debit perfect pentru întreaga gospodărie. În cazul în care te interesează acest subiect, în continuare îți prezentăm câteva dintre aspectele de care trebuie să ții cont înainte să faci foraje pentru apă, indiferent dacă este vorba despre alimentarea unei locuințe sau despre foraje de mare adâncime, industriale.

 

1. Informează-te temeinic despre zona în care vrei să faci forajul

Dacă este vorba despre un foraj pentru o gospodărie, înainte de a achiziționa terenul, interesează-te temeinic despre sursele de apă din zona. Pe cât posibil, verifică informația din mai multe surse: vecini care deja au apelat la foraje sau alte persoane abilitate, cum ar fi un expert în geotehnie. Trebuie să ai în vedere dacă în apropiere se află vreun râu, dacă există riscul vreunei contaminări a pânzei freatice și adâncimea la care se găsește apă. Dacă vrei să afli mai multe despre echipamentele cu care se realizează forajele, da click aici

 

2. Alege o firmă autorizată care se va ocupa de foraj

Suntem siguri că îți dorești un puț care să reziste perfect de-a lungul anilor, fără teama de prăbușire sau de contaminare a sursei de apă. Cu ajutorul unei firme autorizate nu vei întâmpina probleme și vor ști exact cum să abordeze lucrurile. O firma care nu este de încredere, de obicei nu acceptă să lucreze la anumite adâncimi sau într-un anumit tip de sol, deoarece nu au experiență necesară. Așadar, o firma autorizată și cu experiență, te va ajuta să ai acces la apă de calitate (care de obicei se găsește la adâncimi mai mari de 10 m). Nu te gândi doar la prețul serviciului: dacă faci economie și să plătești mai puțin unei firme neautorizate, apoi vei plăti încă o dată forajul, când vor începe problemele. Alege calitatea serviciilor din prima clipă! Poți apela cu încredere la Interraapplications.ro.

 

3. Analiza apei

O firmă specializată și autorizată se va ocupa și de analizarea apei, astfel încât tu nu trebuie să mai ai nici o grijă. Astfel, vei ști dacă apa este potrivită pentru consum și uz casnic sau dacă sunt anumite probleme care ar putea împiedică folosirea acesteia.

Sperăm că ți-au fost de folos informațiile prezentate și că vei ști ce să faci pentru a te bucură de foraje de apă calitative.

Cele mai citite

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă