De ce să renunți la paiele de plastic

Poate că este mai comod, iar paiele din plastic te binedispun când vezi culorile vii, însă ele nu au efecte nocive doar asupra mediului înconjurător.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 15.08.2018 - 11:24

Specialiștii au constatat că aproximativ 7,5% din plasticul care poluează mediul înconjurător provine de la paiele utilizate pentru servirea băuturilor. De asemenea, potrivit rapoartelor Forumului Economic Mondial, plasticul din oceane va depăși numărul de pești până în anul 2050, iar în afară de riscurile pentru mediul ambiant, plasticul are un impact negativ și asupra sănătății.

Iată câteva efecte secundare la care te expui dacă alegi să bei des cu ajutorul paiului de plastic:

Senzație de balonare

Atunci când bei lichidele cu paiul înghiți mai mult aer și poți avea rapid simptomele specifice balonării. Dacă urmezi o dietă sănătoasă și faci mișcare, dar nu poți purta încă o măsură mai mică la haine, ar trebui să te gândești dacă felul în care consumi lichidele îți compromite eforturile.

Folosirea paielor de fiecare dată când ieși în oraș va cauza o balonare constantă.

Contaminare

Majoritatea paielor din plastic sunt produse din polipropilenă, care are la bază parafina. Deși se consideră că polipropilena nu este reperezintă un risc major pentru sănătate, specialiștii consideră că poate perturba echilibrul hormonal. 
De asemenea, plasticul din ocean este ingerat de fauna marină și acest lucru are consecințe directe asupra alimentației, dacă îți plac peștele sau fructele de mare.

Riduri ale expresiei

Paiul din plastic poate cauza și apariția ridurilor. Este vorba despre același tip de riduri care se manifestă în cazul fumătorilor. Ridurile din jurul gurii îmbătrânesc chipul și machiajul nu va fi suficient pentru a le contracara. 

Comentarii