Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

De ce să consumi pepene roșu vara

Pepenele roşu este unul dintre fructele cu cel mai mare potențial pozitiv asupra sănătății organismului. Beneficiile consumului de pepene sunt foarte variate şi se extind de la celulele creierului până la cele ale picioarelor.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 12.07.2018 - 12:11

Pepenele este un agent hidratant excelent pentru organism și are foarte foarte puține grăsimi. Dacă-l introduci în dieta zilnică vei beneficia de foarte multe avantaje, de la îmbunătățirea activității cardiovasculare până la întărirea sistemului imunitar.

Pepenele roşu reduce masa corporală
Citrulina este un compus prezent în pepene care contribuie la reducerea depozitelor de grăsime de la nivelul celulelor. Citrulina este un aminoacid care este metabolizat de rinichi și transformat în arginină, un compus care împiedică activitatea unei substanţe şi inhibând astfel celulele să stocheze grăsimi.


Pepenele roşu are efect antioxidant și antiinflamator
Pepenele are un conținut ridicat de compuși fenolici, cum sunt flavonoizii, carotenoizii și triterpenoizii. Licopenul carotenoid prezent în pepene are un rol deosebit în reducerea inflamațiilor și neutralizarea radicalilor liberi. Triterpenoizii prezenți în pepene contribuie la reducerea inflamațiilor, blocând activitatea enzimelor care sunt responsabile pentru declanșarea și întreținerea inflamațiilor.


Pepenele roşu are efect diuretic și contribuie la curățarea rinichilor
Pepenele este un diuretic natural care contribuie la creșterea cantității de urină eliminată, dar nu afectează rinichii, așa cum se întâmplă în cazul alcoolului și a cofeinei.
Pepenele ajută ficatul în procesul de metabolizare a amoniacului rezultat în urma procesului digestiv, ceea ce ajută rinichii să elimine excesul de lichide.


Pepenele roşu susține activitatea sistemului muscular și a celui nervos
Pepenele este bogat în potasiu și este un excelent electrolit natural, favorizând astfel buna funcționare a nervilor și mușchilor din organism. Nivelul de potasiu din organism este responsabil pentru intensitatea și frecvența cu care mușchii noștri se contractă și controlează nivelul de excitabilitate nervoasă.


Pepenele roşu are efect neutralizant asupra acizilor din organism
Pepenele, alături de alte fructe și legume proaspete, are un rol esenţial în reducerea acidității corpului, având un efect alcalin și reducând astfel riscul de a dezvolta afecțiuni cauzate de o dietă cu nivel de aciditate ridicat (în special cea bazată pe carne, ouă și produse lactate).


Pepenele roşu îmbunătățește sănătatea ochilor
Pepenele este o sursă foarte importantă de betacaroten care ajunge să fie trnsformat de organism în vitamina A. Are un rol important în producerea de pigmet pentru retină și are rol de a proteja împotriva degenerescenței maculare și a acuității vizuale nocturne scăzute. Vitamina A contribuie de asemenea la sănătatea pielii, a oaselor și a țesuturilor moi.


Pepenele roşu împiedică distrugerea celulelor și este un bun adjuvant al sistemului imunitar
Pepenele are un conținut foarte mare de vitamina C. Aceasta contribuie la îmbunătățirea activității sistemului imunitar prin menținerea sănătății învelișului exterior al celulelor. Vitamina C are un rol foarte important în vindecarea leziunilor și în formarea țesutului conjunctiv. 

Comentarii

loading...