12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleDe ce să consumi apă cu lămâie

De ce să consumi apă cu lămâie

Lămâia este o sursă bogată de vitamine și minerale, care oferă nenumărate beneficii pentru sănătate. Vitaminele A, B ,B 6, C, și minerale precum fier, cupru, calciu, magneziu, zinc sunt câteva dintre ele.

Mai jos sunt doar câteva dintre motivele pentru care ar trebui să consumi un pahar de apă cu lămâie zilnic.

Ajută la îngrijirea pielii.

Datorită proprietăţilor antiseptice, lămâia poate deveni un aliat de nădejde în tratarea problemelor legate de piele. Consumul zilnic de apă cu lămâie poate aduce o îmbunătăţire evidentă a aspectului pielii, acţionând ca un remediu antiîmbătrânire şi având posibilitatea de a elimina ridurile şi punctele negre

Ajută în cazul durerilor dentare

Sucul proaspăt de lămâie aplicat pe zona dentară dureroasă vă poate scăpa de durerile chinuitoare și poate opri sângerarea gingiilor, oferind totodată un miros plăcut cavităţii bucale.

Te scapă de durerile de gât

Datorită proprietăţilor sale antibacteriene, lămâia ajută la combaterea problemelor legate de infecţii ale gâtului. Pentru durerile de gât se va dilua sucul de la o jumătate de lămâie în 500 ml de apă.

Te ajută să slăbești

Unul dintre beneficiile majore ale consumului de apă cu lămâie este acela de a acţiona ca un accelerator în pierderea greutăţii. Dacă suferiţi de gastrită sau ulcer gastroduodenal, dieta cu lămâie este total contraindicată. 

Te scapă de răceală

În caz de viroze sau răceală e recomandat un ceai de lămâie obţinut din trei lămâi tăiate în sferturi, peste care se adaugă 500 ml de apă. După ce se lasă la fiert cinci-zece minute, se strecoară şi se îndulceşte cu miere. 

Purifică sângele

S-a constatat că zeama de lămâie inclusă în dieta zilnică a persoanelor afectate a avut un efect protector, reducând intensitatea crampelor stomacale specifice acestei afecţiuni.

Datorită acţiunii de purificare a sângelui, sucul de lămâie ajută la lichefierea secreţiei biliare, contribuind astfel la ameliorarea simptomelor de malarie.

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă