Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

De ce îți crește părul mai greu

Toate fetele se confruntă odată și odată cu aceată problemă. Mereu avem impresia că toată lumea din jurul nostru se bucură de un păr lung și mătăsos, iar al nostru stagnează.

Share

Rl online 0 comentarii

01.08.2018 - 10:54

Adevărul este că părul nu se oprește niciodată din crescut, doar există anumiți factori care nu îl lasă pe acesta să se desfășoare în mod normal.

Nu te tunzi la momentul potrivit

"Unele femei încearcă să aibă părul lung și evită să se tundă, dar cu toate acestea părul pare să nu mai crească", declară haistilistul Shab Aghajani pentru stylecaster.com. "Cu toții avem o lungime maximă la care părul poate ajunge. Din acel moment, firele de păr încep pur și simplu să se rupă, în loc să rămână puternice și rezistente. Până nu schimbi obiceiurile de îngrijire și produsele pe care le folosești, nimic nu se va schimba. Taie vârfurile degradate, folosește protecție termică, dar și măști sau tratamente care îți hrănesc părul", este de părere specialistul.

Vârsta
Anii de folosire a aparatelor de coafare sau procesele de vopsire și decolorare își lasă puternic amprenta asupra părului. "Studiile au arătat că biologia părului se poate schimba odată cu vârsta, iar durata fazei de creștere a părului se scurtează. Iar acest lucru înseamnă că durata de viață a unui fir de păr va fi mai scurtă, ceea ce va face părul să devină mai rar și mai scurt. De exemplu, dacă ai o perioadă de creștere a părului, numită fază anagenă, de cinci ani, un singur fir de păr va continua să crească timp de cinci ani înainte de a intra în faza de repaus. Dar odată cu înaintarea în vârstă, fază anagenă se scurtează, ceea ce înseamnă că un fir de păr va intra mai repede în etapa de repaos, pentru ca ulterior să cadă și să facă loc unui fir nou și, evident, mai scurt", explică medicul.
"În afara acestui proces, producția de sebum la nivelul scalpului scade după vârsta de 45 de ani, ceea ce face ca părul să fie deshidratat și aspru, fiind predispus la degradare și rupere", mai spune specialistul.

Probleme de sănătate

Este recomandat să mergi la medic, pentru a elimina de pe lista motivelor anumite probleme de sănătate care afectează creșterea părului, așa cum sunt alergiile, dermatitele, dezechilibrele hormonale precum hipertiroidism sau alte afecțiuni. Cea mai frecventă cauză pentru rărirea părului în cazul femeilor este o afecțiune ereditară numită alopecie androgentică. În acest caz, părul devine tot mai rar, crește greu, iar firele sunt aspre și uscate.

Lipsa unor vitamine și minerale din organism
"Este important să ai niveluri adecvate de fier, zinc și vitamina B12 pentru ca părul să fie sănătos și să crească normal", spune specialistul. "Cantități adecvate de fier și proteine sunt necesare pentru ca părul să fie puternic și să nu se rupă. Lipsa fierului face ca firul de păr să iasă din faza de creștere și să cadă prematur. Și glanda tiroidă hiper sau hipo activă are un efect negativ asupra creșterii părului", adaugă medicul.

Probleme la nivelul scalpului
Acestea provoacă inflamații, ceea ce face dificilă creșterea părului. Dermatita seboreică (mătreața), psoriazisul și infecțiile fungice sunt afecțiuni ale scalpului care pot duce la căderea părului.

Comentarii

loading...