9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăLifestyleDe ce este necesar sa achizitionam primavara halate de baie noi

De ce este necesar sa achizitionam primavara halate de baie noi

Primavara inseamna noutate, transformare, renastere. In afara de transformarile care apar in atmosfera si de natura care revine la viata, si noi obisnuim sa aducem lucruri noi in viata noastra. Cu totii stim ce inseamna curatenia de primavara. In aceasta curatenie intra foarte multe lucruri. Casa se zugraveste, se schimba anumite elemente din locuinta si ne schimbam inclusiv articolele vestimentare. Printre aceste articole se numara si halatele de baie.

Daca stam sa ne gandim bine, halatele de baie sunt printre cele mai folosite si folositoare articole vestimentare. Le purtam atunci cand iesim de la baie, atunci cand ne este frig si ne place sa ne cuibarim intr-o haina moale si pufoasa, atunci cand mergem la piscina si asa mai departe. Insa, ca si prosoapele, halatele de baie intra in contact direct cu pielea si cu umezeala, de aceea gradul de uzura al acestora este mult mai mare. Un halat de baie se spala mai des, si, in timp, textura materialului isi pierde din calitati. Viata acestor halate de baie este legata de anumiti factori. Acesti factori ar fi: de cate ori este purtat halatul, de cate ori este spalat acel halat de baie, unde este purtat, calitatea materialului din care este confectionat si cum este ingrijit halatul.

Ai vazut cat de bine arata halatele de baie de la hotelurile de lux? Da, sunt halate de calitate, insa cu siguranta si ceea ce cumperi tu este tot de calitate. Ei bine, trebuie sa stii ca aceste hoteluri respecta anumite reguli pentru a avea mereu halatele atat de frumoase si moi. Standardele lor sunt extrem de ridicate si curatarea halatelor de baie este una din prioritatile hotelurilor de lux. Insa, mai trebuie sa stii ca acestea sunt spalate zilnic decat in anumite cazuri (daca se murdaresc de make-up, daca sunt imbibate in uleiuri de corp sau exista alte elemente care le pot murdari). In rest, spalarea se face normal, la un interval de cateva zile. Tu il poti spala acasa o data pe saptamana.

In al doilea rand, este extrem de importanta calitatea materialului din care este confectionat. Unele materiale sunt mai rezistente decat altele. De aceea, este important sa acordam o atentie deosebita halatelor si sa le ingrijim in functie de specificatiile de pe eticheta. Ar trebui sa verifici mereu halatul de baie, astfel incat sa te asiguri ca nu s-a rupt sau ca nu are pete pe el. Este indicat ca macar odata la 2-3 ani sa schimbi acest halat. Ca orice haina, indiferent de calitate, se va deteriora si va trebui facuta o noua achizitie. De ce sa faci acest lucru primavara? Pentru ca tot este vremea schimbarilor si pentru ca vei fi pregatit pentru dusurile dese sau pentru mersul la piscina din vara ce urmeaza.

Si totusi, cum sa alegi un halat pe care sa il folosesti pentru cat mai mult timp? Cum spuneam, exista halate si halate. Inainte de a achizitiona un halat trebuie sa te hotarasti la tipul de material pe care il doresti. Pentru asta este necesar sa stii pentru ce il vei folosi cel mai des. Pentru baie sau pentru stat prin casa? Sau pentru ambele lucruri? Ei bine, daca este un halat pentru baie, ai grija sa fie dintr-un material care sa absoarba bine umezeala. Halatele de bumbac sunt extrem de indicate pentru momentul iesirii de sub dus, sau chiar din piscina, cand avem nevoie de ceva moale si calduros, care sa ne faca se ne simtim super confortabil. Insa, daca doresti un halat doar pentru a-l purta in casa, poti alege un halat tot din bumbac, insa cu o textura mai aerata, mai usoara.

 

Un alt lucru de care sa tii cont atunci cand alegi un halat de baie este culoarea. Pentru barbati sunt recomandate culori precum alb, albastru, negru, maro sau halate in dungi. Cel in dungi este, de altfel, recomandat barbatilor sofisticati, care cunosc ultimele tendinte din fashion. Pentru doamne, halatul va fi in culoarea lavandei, bleu, roz, crem si orice alta nuanta pastel. Vrei un look sofisticat? Atunci alege un halat rosu. Chiar si pentru copii trebuie sa tii cont de culori. De obicei pentru baietei se va alege bleu si pentru fetite roz, dar se pot achizitiona si halate galbene, albe, verzi etc. Daca copilul este suficient de mare, cel mai bine ar fi sa il intrebi ce preferinte are, pentru a nu da gres si a-i respecta personalitatea.

De asemenea, tine cont de marime. Un halat lung, pana la glezne, este o alegere excelenta atat pentru barbati, cat si pentru femei. Aceste halate sunt extrem de calduroase, mai ales in perioadele cand vremea nu este foarte prietenoasa. Pentru zilele de vara, poti alege un halat pana la genunchi care, de asemenea, este perfect si pentru a merge la SPA sau la piscina, fiind suficient de lung pentru a te acoperi si pentru a absorbi umezeala de pe piele.

Acestea sunt doar cateva din lucrurile pe care sa le iei in considerare atunci cand achizitionezi un halat. Ar mai fi totusi ceva! Trebuie sa stii ca un halat de baie poate reprezenta un cadou excelent. Poti achizitiona un halat de calitate si il poti personaliza. De exemplu, poti coase numele sau initialele persoanei careia il daruiesti sau un logo care inseamna ceva pentru persoana respectiva. Ar fi un cadou perfect pentru aceasta primavara.

In concluzie, alegerea halatului de baie este un lucru important si caruia va trebui sa ii acordam importanta. Asta deoarece halatul ne va asigura confort si o imbratisare moale.

 

 

Cele mai citite

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă