4 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeLifestyleDe ce este mai simplu pentru unele firme sa externalizeze serviciile HR?

De ce este mai simplu pentru unele firme sa externalizeze serviciile HR?

Rolul complex al departamentului de resurse umane face ca pentru multe firme să fie mai simplu să externalizeze anumite servicii. Firmele care lucrează cu consultanți HR beneficiază de multe avantaje: pot lăsa pe mâna acestora salarizarea și administrarea de personal, recrutarea și selecția, managementul performanței. Iată ce servicii poate oferi, mai exact, o companie de consultanță în resurse umane.

 

Recrutare și selecție

Consultanții în domeniul resurselor umane pot oferi recomandări în legătură cu cele mai bune strategii de recrutare și se pot implica în procesul de selecție a candidaților.

 

Salarizare și administrarea personalului

Firma de consultanță poate oferi servicii complete de salarizare și administrarea personalului: întocmește contractele de muncă, actele adiționale, furnizează toate tipurile de adeverințe necesare salariaților, întocmește statele de plată, se ocupă de relația cu ITM și oferă în permanență consultanță legală și administrativă. Unele firme au chiar personal special angajat pentru transportul documentelor de la și către clienți, după cum este cazul acestei companii care automatizează toate procesele cheie dintr-o organizație, începând cu administrarea personalului.

 

Managementul riscului

Firmele de consultanță în domeniul resurselor umane au în echipă experți în Codul Muncii și Codul Fiscal și pot ajuta companiile să reducă riscurile, ținându-le la curent cu modificările legislative privind ocuparea forței de muncă.

 

Strategie

Chiar dacă există un departament de resurse umane în interiorul companiei, o firmă de consultanță poate defini direcția strategică. O astfel de abordare le lasă angajaților din departamentul HR mai mult timp pentru activitățile care țin de administrarea personalului.

 

Reducerea costurilor

Externalizarea serviciilor de resurse umane le permite companiilor să reducă costurile. Multe firme mici consideră că este mai rentabil să externalizeze funcțiile HR decât să se extindă într-o locație mai mare pentru a satisface nevoile unui alt departament.

Cele mai citite

Cătălin Predoiu: mulțumiri poliţiştilor români şi germani pentru depistarea şi reţinerea lui Cătălin Cherecheş

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, le-a transmis mulţumiri poliţiştilor români şi germani pentru depistarea şi reţinerea lui Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare, condamnat...
00:00:34

Fostul președinte american Jimmy Carter participă la un memorial pentru regretata sa soție

Fostul președinte al Statelor Unite Jimmy Carter, care se află în îngrijire la domiciliu, a participat marți (28 noiembrie) la o slujbă de pomenire...

Atacurile asupra trupelor americane din Irak și Siria s-au oprit de la armistițiul Israel Hamas

Atacurile altădată aproape zilnice asupra trupelor americane staţionate în Irak şi Siria au încetat de când armistiţiul dintre Israel şi Hamas a intrat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă