8.9 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăLifestyleDe ce este bine sa instalam camere supraveghere acasa

De ce este bine sa instalam camere supraveghere acasa

Familia este cel mai valoros dar pe care ni-l poate oferi viata. Prin urmare simtim nevoia de a-i oferi un mediu cat mai confortabil si sigur. Nesiguranta cauzata de instabilitatea politica si miscarile sociale tot mai violente impun masuri suplimentare de protejare a locuintei si a celor dragi. Un sistem de supraveghere a devenit un instrument din ce in ce mai cautat de cei mai multi dintre noi, indiferent ca ne adresam sigurantei proprii, a casei sau a afacerii. Prezenta unor camere supraveghere la locul potrivit asigura dovezi de necontestat in cazul savarsirii unor infractiuni. De asemenea, ajuta si la reducerea producerii acestora.

In ultimii ani, popularitatea camerelor de supraveghere a cunoscut o crestere exponentiala datorita dezvoltarii tehnologice. Discutam in prezent de camere video de diferite tehnologii, cu specificatii complexe si dimensiuni variate. Orice spatiu poate fi monitorizat alegand echipamentele potrivite. Era camerelor analogice a apus, locul lor fiind luat de noile variante HD. Camerele CCTV au devenit camere HD, iar aceasta evolutie a atras si o innoire a sistemelor de supraveghere in randul multor proprietari de locuinte si afaceri. O camera supraveghere ce furnizeaza rezolutie HD 720P reprezinta cea mai ieftina varianta ce poate fi instalata. In afara de camere HD, o alta categorie a luat avant in ultima perioada, cea formata din camere IP si camere supraveghere wireless. Aceste din urma categorii ofera o flexibilitate sporita in operare si montare.

Camerele HD se regasesc pe piata sub diverse tehnologii, AHD, CVI sau TVI (turbo HD). Se disting de camerele IP prin conectarea rapida la un DVR. Se poate folosi infrastructura existenta, inlocuind vechiul sistem CCTV cu unul nou HD. Setarile se realizeaza ca la orice sistem traditional. Rezolutiile pornesc de la 1MP, 2MP, ajungand de curand pana la 8MP. Un sistem complet poate fi accesat prin internet de la distanta prin aplicatia de mobil aferenta DVR-ului.

Pe de alta parte, categoria de camere IP aduce o serie de avantaje. Camerele IP, prin denumirea lor, beneficiaza de un IP propriu, ceea ce le face accesibile in internet fara alt echipament suplimentar. Sunt acele camere de supraveghere potrivite pentru monitorizarea casei sau a afacerii din orice colt al lumii v-ati afla. In plus, majoritatea au optiunea de a fi notificat prin email sau direct prin aplicatie, la detectarea miscarii.

Functia de detectie la miscare apartine camerelor IP, insa mai frecvent regasite si folosite sunt la camere de supraveghere wireless. Sunt dotate cu senzor de miscare capabil sa simta chiar si cele mai usoare miscari. Sensibilitatea poate fi reglata din setarile de configurare ale camerei. O data activata functia, camera va porni inregistrarea pentru a surprinde evenimentele petrecute cand lipsiti.

Dimensiunile camerelor de supraveghere au suferit modificari majore de-a lungul timpului. Acum sunt cautate tot mai mult camere de dimensiuni mici, discrete, care sa poata fi montate in diferite colturi fara a atrage atentia. In functie de preferintele utilizatorului, se poate opta totusi pentru camere mai mici sau mai impunatoare. Opiniile sunt diferite, unele persoane considera ca instalarea unor camere mai mari atrag atentia, iar infractorii renunta la planurile lor, in timp ce altii prefera camerele mici, pentru a surprinde orice eveniment.

Pentru exterior pot fi necesare si combinatii de diferite modele. O camera de supraveghere cu lentila varifocala, alaturi de un numar mare de leduri IR pentru iluminare noaptea va avea dimensiuni mai mari. Ea este conceputa pentru a putea monitoriza la o distanta mai mare de locul unde se afla montata. Camerele speed dome sunt o solutie pentru supravegherea pe distante mari de peste 100M, ele avand zoom optic 16X, 18X, 22X sau peste si leduri de mare putere pentru focalizare.

La interior se pot instala camere dome sau camere wireless robotizate ce pot fi rotite din aplicatie. In acest fel aveti o suprafata mai mare pe care o puteti supraveghea cu o singura camera. In plus inregistrati imaginile direct local, pe un micro SD, fara a fi necesar un NVR.

Existenta sistemelor de supraveghere ajuta la reducerea riscului de producere a unor infractiuni. Avantajele clare oferite au convins multi consumatori sa apeleze la ele, cu atat mai mult cu cat au devenit accesibile ca pret. Este motivul pentru care multe locuinte sunt echipate cu sistem de supraveghere in speranta de a fi protejate impotriva pericolelor.

In magazinul online www.1CCTV.ro este disponibila gama completa de echipamente necesare punerii in functiune a unui kit de supraveghere video. Apelati cu incredere la reprezentantii sai pentru a obtine informatiile de care aveti nevoie pentru alegerea componentelor potrivite.

 

Cele mai citite

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...
Ultima oră
Pe aceeași temă