12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleDe ce cumpără femeile tot mai mult online?

De ce cumpără femeile tot mai mult online?

Tot mai des auzim lumea spunând că nu are timp. Trăim într-o fugă constantă și încercăm mereu să ne optimizăm sarcinile de pe timpul zilei. Astfel, multe femei ajung să facă peste 80% din cumpărături strict online.

Aici intră produsele folosite în casă de zi cu zi, cadouri mai ales în preajma sărbătorilor sau chiar și alimente. Perioada în care acestea cumpărau doar pantofi și haine online este depășită de mult timp.

Femeile preferă cumpărăturile online deoarece în afara faptului că pot câștiga timp în acest mod, acestă opțiune vine la pachet și cu o altă serie de avantaje.

Cabina de probă acasă

Multe femei se simt complexate de felul în care arată și nu se simt în largul lor să încerce haine în magazin. În plus, nu se stă la coadă la cabina de probă, și nu au neapărat un număr limitat de produse pe care le pot încerca. Unele magazine oferă și retur gratuit, atfel facilitând tot procesul de cumpărare și returnare în caz de nepotrivire.

Comparație preț rapidă

Prețurile se pot compara și în magazine, însă online de multe ori se pot găsi aceleași produse la prețurile diferite. O rochie de banchet lungă poate costa 300 lei într-o shop online pe când în altul să fie la promoție 230 lei și transport gratuit. Această comparație s-ar face destul de greu mergând prin magazinele fizice, plus că ar fi o pierdere de timp destul de mare.

Gamă variată de produse

Chiar dacă selecția de produse este mare și in magazinele fizice, nu se poate compara cu diversitatea găsită în magazinele online. În plus, online există și opțiunea de a cumpăra chiar și din alte țări fără nici o problemă.  Astfel ar putea exista o diversitate și mai mare în garderoba femeilor care optează pentru cumpărăturile online.

Deschis non stop

Magazinele online nu se închid, evident. Acest avantaj se reflectă mai ales în cazul acelor femei care sunt foarte ocupate pe timpul zilei și găsesc timp pentru a face cumpărături doar seara sau chiar noaptea. Acest lucru nefiind posibil în cazul magazinelor fizice.

Înafara acestor avantaje, magazinele online afișează și trimit newsletter și notificări legate de diverse oferte sau reduceri practicate astfel încât să se poată profita de acestea în timp, nu doar după ce toate mărimile sau modele s-au epuizat.

Cel mai probabil, în viitorul apropiat, rata cumpărăturilor online de orice fel va crește mult mai mult, varianta clasică rămânând doar pentru anumite produse perisabile sau care nu pot fir cumparate direct online.

Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă