26.1 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăLifestyleDe ce ai achiziționa un laptop refurbished și nu unul nou?

De ce ai achiziționa un laptop refurbished și nu unul nou?

De obicei, persoanele care caută cel mai adesea laptopuri refurbished sau second hand sunt cele al căror venit este ceva mai modest sau care, în urma unor investiții serioase, dispun acum de o sumă modică de bani pentru o astfel de achiziție.

Cu toate acestea, și cei ce au la dispoziție un buget generos își pot pune întrebări legate de achiziția unui laptop refurbished, second hand sau poate chiar a unui model resigilat. Și până la urmă, de ce nu ar face-o?

Având în vedere faptul că fiecare muncește cu greu pentru propriii bani, este perfect normal ca modul în care îi cheltuim să fie unul cât mai chibzuit și mai bine gândit. Dacă achiziția unui laptop nu se află în capul listei de priorități în momentul de față, dar totuși necesitatea unui astfel de dispozitiv nu poate fi negată, atunci este normal să analizăm toate opțiunile disponibile înainte de a lua o decizie.

Ce sunt aceste laptopuri refurbished?

Termenul „refurbished” este folosit cu precădere când se vorbește despre industria IT,  cu referire la o gamă variată de laptopuri, PC-uri, desktop-uri, tablete, telefoane și accesoriile acestora.

Contrar părerii generale, gama de laptopuri refurbished nu este aceeași cu cea second hand. Acestea sunt dispozitive ce au fost folosite, de regulă, de angajații diverselor firme și care au fost înapoiate producătorului, în momentul încheierii contractului de leasing.

Înainte de a fi relansate pe piață, aceste produse beneficiază de o atenție aparte. Sunt atent curățate, piesele ce prezintă defecțiuni sunt înlocuite cu unele noi, de calitate, iar apoi sunt testate riguros, astfel încât să fie garantată funcționalitatea.

În ceea ce privește aspectul, majoritatea firmelor de profil îl neglijează, un produs refurbished putând prezenta și semne de uzură. De aici pornește și faptul că multe persoane îl consideră second hand. Un laptop refurbished nu iese în evidență prin aspect impecabil, funcționalitatea lui fiind cu mult mai importantă.

De regulă, acesta oferă mai multă siguranță decât în cazul unui model nou, în special datorită verificării și testării riguroase. Fie că vorbim de un laptop refurbished, model mai nou cu procesor i8, sau de un laptop refurbished i5, acesta va fi livrat către consumatorul final (persoană fizică sau juridică) în stare perfect funcțională.

Au laptopurile refurbished avantaje mai mari decât cele noi?

Deși mulți ar tinde să răspundă într-o secundă „Nu”, răspunsul corect al întrebării de mai sus este „Da”, fiind susținut, bineînțeles, de argumente.

Iată care sunt avantajele unui laptop refurbished:

  • Garanția durabilității și a performanței

Deși, conform părerii generale, „un laptop nou-nouț nu are cum să nu meargă bine”, adevărul este că pe cele noi nu le-a testat nimeni. Sunt, practic, produse de serie care, odată ce au fost asamblate 100%, sunt trimise către distribuitori sau către punctele de vânzare, fără ca cineva să verifice dacă într-adevăr funcționează corespunzător.

În schimb, laptopurile refurbished, după ce au trecut printr-un proces riguros de verificare și anumite componente au fost reparate sau înlocuite cu unele noi, sunt testate și abia apoi ajung în fața cumpărătorilor, în magazinele online sau în cele fizice.

  • Aspect estetic asemănător cu cel nou

Pentru că laptopurile refurbished provin, în cele mai multe cazuri, de la angajații unei companii, acestea prezintă urme minime de uzură, ce sunt ușor de corectat de specialiștii companiilor care se ocupă cu repararea și reasamblarea lor.

Astfel, produsul final va fi un laptop cu aspectul asemănător unuia nou. Chiar și în cazul existenței unor urme ceva mai dificil de reparat, acestea nu îngreunează sub nici o formă modul de funcționare al dispozitivului.

  • Garanție extinsă

Pentru că sunt produse refurbished, aceste laptopuri vor beneficia, pe lângă garanția standard oferită de producător, și de o garanție extinsă, ce diferă de la distribuitor la distribuitor. De obicei, aceasta variază între 12 și 60 de luni.

  • Preț mai mic decât cel al unui produs nou

Nefiind, evident, un produs nou, orice model din această gamă, fie el laptop refurbished i8 sau i5, va putea fi achiziționat la un preț mai mic. Chiar dacă bugetul de care dispui îți permite un laptop nou, o mică sumă economisită este oricând binevenită, mai ales atunci când, într-un preț mai mic, găsești aproape aceleași avantaje.

Dacă ar fi să concluzionăm într-o singură frază esența acestei comparații, am spune așa: un laptop refurbished îți aduce aproape aceleași avantaje ca unul nou, într-un preț mai mic, dar, din cauza părerilor răspândite permanent despre acestea, s-ar putea ca la nivel subconștient ceva să te oprească.

Pentru a te asigura că faci cea mai bună alegere (și din punct de vedere financiar), analizează mai multe site-uri unde găsești laptopuri, noi sau la mâna a doua. Compară produsele și vânzătorii, iar, mai apoi, ia legătura cu consultanții firmei care ți-a inspirat încredere și lasă-i să te ajute să găsești modelul potrivit.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă