25.7 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăLifestyleDaikin România susține proiectul EFdeN Signature și contribuie la eficiența casei solare

Daikin România susține proiectul EFdeN Signature și contribuie la eficiența casei solare

Daikin România, reprezentanța locală a liderului mondial în domeniul furnizării de soluții HVAC, s-a alăturat proiectului EFdeN Signature și susține echipa multidisciplinară de studenți voluntari, care va reprezenta România cu un nou prototip de casă solară în competiția internațională Solar Decathlon Dubai 2018. Astfel, la eficiența casei inteligente EFdeN Signature contribuie și două sisteme de aer condiționat Daikin Stylish, cea mai nouă soluție de climatizare de tip split din gama Bluevolution, care atinge performanțe energetice ale clasei A+++, atât în răcire, cât și în încălzire.

„Implicarea în proiectul EFdeN Signature completează demersurile noastre active de susținere ale studenților din cadrul universităților de profil. Dincolo de programele educaționale și de pregătire pe care le organizăm în mod constant, suntem încântați să ne alăturăm unui proiect îndrăzneț, realizat de tineri entuziaști și pasionați, care își propun să contribuie la dezvoltarea unui mediu local mai responsabil, prin construcții sustenabile.

Am optat pentru echiparea cu sisteme Daikin Stylish întrucât acestea respectă mixul dintre inovație și creativitate, specific proiectului Signature, și ating aceleași obiective orientate atât către utilizator, cât și către mediu: confort sporit, eficiența consumului de resurse și utilizarea inteligentă a acestora. Totodată, alegerea s-a bazat și pe design-ul compact al unităților interioare Stylish, care se integrează perfect în design-ul modular al noii case solare”, a declarat Daniel Vasile, Managing Director Daikin România.

„Dubai reprezintă pentru noi o provocare din punct de vedere al climatizării, atât prin climă, cât și prin cerințele competiției referitoare la eficiența energetică, sustenabilitate și integrarea tehnologiilor în arhitectură. Soluția din gama Bluevolution, cu unități terminale Stylish, este rezolvarea perfectă și va fi cu siguranță un mare plus în competiție. Mai mult, soluția este simplă, dar versatilă, dovadă că după reconstrucția din România, climatizarea Daikin va fi la fel de eficientă”, a adăugat Mihai Băiceanu, coordonatorul departamentului de instalații HVAC, sanitare și eficiență energetică.

Cu o amprentă de 147 mp, locuința EFdeN Signature propune un concept de „casă în casă” și soluții inovatoare, adaptate atât condițiilor climatice din România, cât și mediului extrem din Dubai, acolo unde se desfășoară competiția Solar Decathlon Middle East 2018.

Printre aceste soluții se regăsesc și echipamentele de climatizare Daikin Stylish, care, datorită componentelor sale complet reproiectate, furnizează cea mai ridicată eficiență din categoria design și contribuie la atingerea celui mai înalt nivel de confort în interiorul casei. Totodată, funcționând cu agent frigorific R-32, cel mai nou sistem de aer condiționat lansat de Daikin reduce cu 68% impactul asupra mediului înconjurător și garantează un consum extrem de redus de energie.

Respectând standardele caselor inteligente, EFdeN Signature își propune să ofere utilizatorului libertatea de a controla iluminatul, temperatura, sistemul de deschidere a ușii și chiar o parte dintre electrocasnice, inclusiv atunci când acesta este nu este acasă. În acest sens, sistemele Daikin Stylish, cu adaptor Wi-Fi integrat în versiunea standard, permit setarea, programarea și monitorizarea facilă a unităților, de pe telefon sau tabletă, în orice moment, prin intermediul unei aplicații stand-alone, în care sunt incorporate toate sistemele casei.

Casa EFdeN Signature poate fi vizitată de publicul interesat de locuințe solare, tehnologii și soluții de eficientizare energetică în parcarea Băneasa Shopping City, până pe 31 august, urmând ca în luna octombrie să fie transportantă către Dubai. Cea mai importantă competiție de locuințe sustenabile din lume, Solar Decathlon, are loc anul acesta în luna noiembrie și reunește 21 de echipe din 16 țări de pe 4 continente.  

 

Despre Daikin

La nivel global, compania DAIKIN este prezentă în peste 145 de țări, având peste 67.000 de angajați în cele 90 de fabrici.  Cu o experiență de peste 90 de ani în proiectarea și fabricarea de tehnologii de încălzire și răcire, Daikin este lider de piață în tehnologia pompelor de căldură, fiind renumit pentru abordarea sa inovatoare în ceea ce privește dezvoltarea de produse, precum și pentru calitatea de neegalat și versatilitatea soluțiilor sale integrate. De altfel, Daikin a lansat în 2014 prima generație de produse pentru segmentul rezidențial care folosesc exclusiv agentul frigorific R32.

În Europa compania are aproximativ 5.500 de angajați şi 12 fabrici de producție cu sediul în Belgia, Republica Cehă, Franța, Germania, Olanda, Italia, Turcia, Marea Britanie şi Spania.

Daikin este pe piața din România din 1994, având în prezent 40 de angajați și o rețea complexă de distribuitori, axați pe soluții comerciale, industriale și rezidențiale.

 

www.daikin.ro

Cele mai citite

Spionul cubanez Manuel Rocha a fost condamnat la 15 ani de închisoare

Spionul cubanez Manuel Rocha a fost condamnat, vineri, 12 aprilie, la 15 ani de închisoare, în cadrul unui acord de recunoaștere a vinovăției care...

Turcia se teme de un potențial “război regional”

Turcia și-a exprimat duminică preocuparea față de escaladarea tensiunilor din Orientul Mijlociu, în urma atacurilor iraniene asupra Israelului în timpul nopții, subliniind temerea de...

Rusia – Ucraina, ziua 760. Congresul Mondial al Ucrainenilor se desfășoară la București

Congresul Mondial al Ucrainenilor se desfășoară la București, la Palatul Parlamentului, în perioada 12 - 15 aprilie 2024. La ceremonia de deschidere, din data de...
Ultima oră
Pe aceeași temă