19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleCumpărare apartament în București - 5 lucruri pe care ți le recomandă...

Cumpărare apartament în București – 5 lucruri pe care ți le recomandă persoanele mutate în capitală

Mulți sunt cei care aleg să se mute în capitală. De multe ori motivul este o oportunitate de carieră, așadar un job nou. Sunt familii care aleg să vină în București, chiar din orașele mari ale țării, precum Iași, Timișoara sau Constanța.

Mutarea în capitală se face de multe ori în mod alert, fără o cercetare amănunțită. Dacă și tu te afli în situația în care vrei să te muți în capitală, mai mult decât atât, îți dorești să achiziționezi un apartament, iată 5 recomandări sosite din partea persoanelor care au trecut deja prin această tranziție.

1. Află care sunt zonele recomandate

Un oraș nou are multe necunoscute. Este firesc să nu cunoști care sunt cartierele Bucureștiului. Prețurile apartamentelor diferă în funcție de cartier, iar alegerea zonei se face de cele mai multe ori potrivit necesităților tale. Ai copii, este nevoie să fii aproape de școli și grădinițe? Vrei să ai conexiuni de transport directe cu centrul orașului?

Este bine să îți rezervi timp pentru a lua la pas cartierul în care te gândești să te muți, pentru a-ți da seama dacă răspunde cerințelor tale.

2. Cunoaște prețul pieței

Totul pornește de la bani. Cu siguranță ai alocat un buget pentru noul apartament pe care vrei să îl cumperi în București. Dacă ești familiarizat cu prețurile apartamentelor din orașul tău, este momentul să uiți toate acele cifre. Prețurile garsonierelor, ale apartamentelor cu 2 sau 3 camere sunt cu mult mai mari în capitală.

Un site de anunțuri imobiliare te va ajuta să te familiarizezi rapid cu prețul mediu al apartamentelor din București în funcție de zonă.

3. Ia în considerare traficul

Vestea că traficul în capitală este infernal s-a răspândit în întreaga țară. Diferența între a auzi despre un anume lucru și a-l experimenta pe pielea ta este însă mare. Chiar dacă ți-ai însușit ideea cu traficul aglomerat, vei fi surprins să afli că în capitală poți face pe drum pentru a ajunge la job chiar și o oră jumătate sau două ore.

Dacă te bazezi pe mașina personală cu gândul că vei face mai puțin, orele de vârf și anume dimineața între 07.00 și 10.00, seara între 17.00 și 20.00, te vor face să prinzi un semafor de câteva ori la rând.

4. Cât faci până la cea mai apropiată intrare de metrou?

Când nu toți membrii familiei au mașină, apropierea de mijloacele de transport în comun este foarte importantă. Există multe cartiere rezidențiale cu blocuri noi și apartamente complet utilate la prețuri atrăgătoare în imediata apropiere a Bucureștiului. Dar dacă trebuie să ajungi zilnic la un job aflat departe de locul în care stai, va trebui cel mai probabil să iei un microbuz, apoi un autobuz și ulterior să cobori la metrou pentru ca în final să ajungi la destinație.

Apropierea de metrou (5 – 7 minute de mers pe jos) face un apartament să coste mai mult, dar te salvează adesea de la trafic.

5. Întreabă de locul de parcare

Dacă îți iei un apartament fără loc de parcare, iar tu ai mașină, acest aspect îți va crea un mare disconfort. Este important ca seara când ajungi acasă să nu îți lași mașina la întâmplare, să ai așadar liniștea că nu o găsești zgâriată.

Sunt zone din București în care nu sunt disponibile locuri de parcare în jurul blocurilor, dar și cartiere unde domină ordinea, iar locurile de parcare sunt frumos trasate și fiecare locatar beneficiază de unul, în urma taxei plătite la primăria de sector.

Ansamblurile rezidențiale noi pun la dispoziție locuri de parcare contra-cost în momentul achiziției apartamentului. Unele dispun inclusiv de locuri în subteran.

Realizează așadar o cercetare prealabilă amănunțită, astfel încât să te bucuri de confort odată mutat în noua locuință din București.

Cele mai citite

A venit nota de plată pentru incidentele din 8 martie. Sancțiuni fără precedent pentru Dinamo și UTA

Dinamo și UTA au fost amendate cu câte 100.000 de lei și vor disputa următoarele patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori, în...

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...
Ultima oră
Pe aceeași temă