10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăLifestyleCum stii ca ai ales corect cravata? 3 sfaturi ajutatoare cu ajutorul...

Cum stii ca ai ales corect cravata? 3 sfaturi ajutatoare cu ajutorul carora sa nu dai gres

O ţinută complete inseamna ca, pe langa sacou, pantaloni, camasa si pantofi, trebuie sa detii si o serie de accesorii care sa-ti completeze outfitul.

Unul dintre cele mai importante accesorii este cravata pe care o poti folosi pentru a scoate in evidenta diferite trasaturi sau poate chiar schimba aspectul tinutei intr-un mod pozitiv.

Iata cateva sfaturi de luat in considerare atunci cand porti o cravata

Cravata te ajuta atat la completarea tinutei tale, cat si la evidentierea ei. In functie de modul in care o porti, aceasta iti poate personaliza stilul vestimentar.

Asorteaza cravata cu costumul

Avand in vedere ca o cravata completeaza tinuta, culoarea acesteia trebuie sa se potriveasca cu intreaga tinuta.

Poti opta pentru mai multe tipuri de cravata, uni sau cu diferite imprimeuri, poti alege direct de pe gama.ro, dar asigura-te ca se potriveste costumului. In cazul in care alegi una cu model, cea mai importanta este culoarea de fundal, care trebuie sa se asorteze tinutei.

In schimb, daca ai nevoie de un costum pentru un cadru formal, precum o sedinta sau un interviu, este indicat sa alegi o cravata cu o culoare mai inchisa decat camasa. Poti opta pentru una cu imprimeuri in culori vii pentru ocazii informale.

 Fii atent la material, croiala si cusaturi

Dupa ce ai ales o cravata care se asorteaza costumului, ia in considerare materialul, croiala si cusatura.

In ceea ce priveste materialul, cele mai populare optiuni sunt matasea, lana si bumbacul. De asemenea, trebuie sa optezi pentru o cravata care are o cusatura corecta si simetrica.

Avand in vedere ca va trebui sa faci un nod la cravata, este important ca materialul sa nu se sifoneze in timpul acestui proces. Daca doresti o culoare stralucitoare, alege matasea, fiind un material de efect pentru o tinuta eleganta.

Nu uita ca lungimea standard a unei cravate este de 150 de cm, dar este esential ca varful ei sa nu treaca de catarama curelei.

Evidentiaza-te prin nod

Nodul cravatei este un detaliu care poate sa pastreze un ton formal in tinuta ta sau sa adauge un strop de extravaganta.

Pentru a mentine formalitatea in stilul vestimentar, alege un nod simplu sau un nod Windsor.

In schimb, daca doresti sa atragi cateva priviri de admiratie, poti alege noduri mai complicate, precum Trinity sau Eldredge. 

Fiind vorba de noduri extravagante, este indicat sa le folosesti intr-un cadru mai putin formal sau in tinute casual.

Asortarea cravatei cu restul costumului este o sarcina care necesita foarte multa atentie, deoarece va avea un impact mare asupra intregii tinute. Daca stilul elegant nu te caracterizeaza, asigura-te ca stapanesti macar regulile de baza si vei putea impresiona chiar si printr-un outfit simplu.

sursa foto: envato.com

 

Cele mai citite

Avantajele unui pat boxspring

Patul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante piese de mobilier. În primul rând, asigură confortul locatarilor și contribuie la îmbunătățirea designului dormitorului....

Românii Investesc Record în Titlurile de Stat: O Premieră în Guvernarea PSD

Sub guvernarea lui Marcel Ciolacu, investițiile fără precedent devin motorul dezvoltării țării, iar economia României se clasează constant printre cele mai dinamice din Uniunea...

Vreme rea în toată țara, până joi dimineață

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de precipitaţii însemnate cantitativ şi intensificări de vânt, valabilă până joi dimineaţa în...
Ultima oră
Pe aceeași temă