1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeLifestyleCum să-ți organizezi garderoba eficient

Cum să-ți organizezi garderoba eficient

Însă, pe lângă sortarea hainelor în funcție de anotimp, trebuie să te gândești și la gradul de uzură, la cât de bine îți mai vin acestea și la noi achiziții pe care le ai în plan. De asemenea, modul în care faci selecția depinde nu doar de situație, ci și de preferințele tale. De exemplu, poți oferi mai mult spațiu sacourilor sau rochiilor, în funcție de numărul lor și de frecvența cu care le porți. Sau poți pune la îndemână tricourile și jeanșii. În principiu, cel mai ușor mod în care îți poți găsi hainele este să le pui pe categorii de piese – bluze, sacouri, cămăși, rochii, jeanși, pantaloni, tricouri și așa mai departe – apoi, pe categorii de culoare, pornind de la cele mai deschise la cele mai închise. Poți alege între 4 tipuri de organizare, pe cel care ți se potrivește cel mai bine. Ține cont de faptul că tu ești responsabilă de aranjarea dressingului pentru întreaga familie.

 

Așază piesele pe categorii, în funcție de anotimp

La acest tip de organizare, lucrurile sunt destul de simple. Practic, primăvara pui deoparte hainele de iarnă, toamna, pe cele de vară și așa mai departe. Acest tip de organizare este potrivit pentru cei care au un dulap mai mic și nu au loc pentru toate piesele în același timp. Astfel, le pui la păstrare, în saci, pe cele pe care știi că nu le vei purta în sezonul prezent.

 

Organizează-ți garderoba în funcție de piese

Îți vei găsi mai ușor hainele sau încălțămintea dacă le așezi pe categorii. De exemplu, pune toate rochiile laolaltă, cămășile împreună, sacourile la sacouri, ghetele la ghete, pantofii sport pe un raft și pe cei cu toc pe altul, și așa mai departe. În felul acesta îți vei da seama ce mai porți, ce arunci și ce mai ai nevoie. Poate vrei să faci noi achiziții, mai ales când vine vorba de pantofi, și atunci poți naviga pe site-urile cu incaltaminte pentru dama cu niște linii clare în minte.

Separă piesele casual de cele office

Acest mod de organizare te va ajuta să alegi și să te hotărăști asupra ținutei pentru birou mult mai repede. Este un mod eficient de sortare care îți face economie de timp la îmbrăcat. Astfel, dacă ai mai multe haine de birou, poți face o selecție a acestora în prealabil. Sau dacă ai prea multe piese casual, la fel, păstrează la îndemână doar ceea ce porți cel mai des.

 

Selectează piesele în funcție de frecvența cu care le porți

Lucrurile pe care le porți cel mai mult trebuie să stea în față. Aranjează-ți dressingul în funcție de stilul de viață. De exemplu, dacă tu și soțul tău sunteți persoane active și vă place să purtați mult haine sport și adidasi, așezați aceste piese în centru, unde puteți ajunge la ele foarte ușor. Încercați să faceți loc hainelor în funcție de priorități. Dacă nu aveți loc suficient pentru toate, găsiți alternative pentru accesorii precum eșarfe, curele… Acestea ocupă loc și ar putea sta foarte bine și în sertare.

Sortează după prioritate, culoare și stil, îndepărtează tot ce ți-a rămas mic sau nu mai porți și vei avea o garderobă ușor de accesat în orice sezon.

Cele mai citite

Cine au fost susținătorii COVID-19 de la Academia Română

La scurt timp după declanșarea pandemiei de COVID 19, o serie de somități medicale au lansat sub umbrela Academiei Române o carte privind...

Patru persoane rănite, dintre care una grav, într-un atac armat la Bruxelles

Patru persoane au fost rănite, dintre care una grav, miercuri seară, într-un atac armat pe o arteră comercială importantă din Bruxelles, a anunţat poliţia...

Economia României, în ușoară creștere

Economia României a urcat, în primele nouă luni ale anului în curs, cu 1,4% pe seria brută şi cu 2,2% pe seria ajustată sezonier,...
Ultima oră
Pe aceeași temă