10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleCum să-ți definești ținutele cu bijuterii

Cum să-ți definești ținutele cu bijuterii

Despre haine se tot vorbește. Peste tot vezi combinații stilistice, cum să combini diverse piese, în diferite stiluri, cum să faci să ai o ținută corectă. Dar mai puțin se vorbește despre bijuterii. Așa că astăzi povestim despre cum acestea ne pot completa ținuta și, mai mult, o pot scoate din anonimat. 

Bijuteriile spun, în general, povești. Pandora, de exemplu, este un brand creat tocmai pe această idee. Întregul concept presupune combinarea unor elemente cu care rezonezi, care îți amintesc de momente speciale, plăcute, care te fac să te simți specială. Prin urmare, fiecare bijuterie este personalizată, mai ales când vorbim de brățări. Astfel de accesorii pot completa frumos o ținută șic, casual, chiar sport. Atunci când cauți eleganța, limitează charm-urile de pe brățări la doar două-trei. Un colier simplu poate completa un decolteu adânc, în timp ce inelele sunt indicate atunci când urmărești un aspect grunge. 

Broșele și cerceii statement sunt alte variante potrivite pentru a evidenția o ținută. Orice cămașă banală poate deveni interesantă cu o broșă spectaculoasă. De asemenea, poți folosi chiar mai multe. Arată senzațional. Un costum în linie bărbătească poate fi și el adus într-o notă mai feminină cu bijuteria potrivită. Când vrei să scoți din anonimat o rochie simplă, poartă niște cercei spectaculoși. Pentru ținutele office, prinde o broșă la eșarfă și vei obține un efect sofisticat. Sper că te-am convins să investești mai mult în accesoriile potrivite, așa că spor la cumpărături!   

Sfaturi pentru un ten frumos și sănătos în această primăvară

BEAUTY

Un ten frumos înseamnă un ten sănătos, luminos și relaxat. O vizită la medicul dermatolog este recomandată pentru sfaturi legate de problemele tenului, în alegerea corectă a procedurilor și a cremelor special adaptate nevoilor tenului tău. Iată recomandările Amaliei Anghel, medic specialist dermato-venerologie, doctor în ştiinţe medicale. 

La început de primăvară, medicul specialist recomandă îndepărtarea stratului cornos, lucru care poate fi făcut cu ajutorul peeling-ului, metodă dermato-cosmetică având scopul de a îndepărta celulele moarte de la suprafața pielii în vederea stimulării funcției celor din straturile profunde. Dermatologul va decide, în urma analizei complexe a tenului, gradul de profunzime pe care îl va utiliza în cadrul acestei proceduri.

Tenul trebuie îngrijit corespunzător, în fiecare seară fiind necesare demachierea și curățarea acestuia, folosind produse topice potrivite pentru fiecare tip de ten. Medicul dermatolog ne poate recomanda produsele specifice pentru îngrijirea și curățarea eficientă a tenului.

Odată cu venirea primăverii, razele soarelui devin mai puternice, ceea ce ne bucură privirea și simțurile, dar totodată ne obligă să oferim tenului protecția UV necesară. Medicii dermatologi ne atrag atenția cu privire la necesitatea utilizării unei creme cu factor mare de protecție UV pentru a menține un ten tânăr, curat și cu cât mai puține riduri. Soarele dăunează pielii, lipsa protecției UV putând duce la apariția petelor pigmentare, uscarea tenului și apariția ridurilor.

Știm cu toții că sportul este indicat pentru starea de sănătate generală, dar exercițiile fizice sunt și cheia unui ten frumos. O circulație sanguină constantă menține pielea frumoasă. Exercițiile cresc fluxul de sânge, hrănind celulele pielii și revitalizând-o. Este indicat să facem exerciții fizice constant, mai ales acum, când temperaturile plăcute ale primăverii ne îndeamnă să ieșim din casă.

Alimentația este, de asemenea, un factor important al revigorării tenului, iar primăvara ne îmbie cu nenumărate verdețuri, fructe și culori. Specialiștii recomandă un aport hidric suficient, precum și o alimentație diversificată, cât mai colorată. Include în alimentația de zi cu zi cât mai multe alimente cu un nivel ridicat de vitamine și antioxidanți. Te vor ajuta să ai un ten curat și luminos.

Pielea reprezintă cartea de vizită a fiecărei persoane, având nevoie de o atenție constantă și de o îngrijire aparte. Protocolul corect și specific fiecărui tip de piele poate fi stabilit doar de către medicul dermatolog, acesta fiind singurul care ne poate ajuta în obținerea unui ten sănătos, luminos și radiant.    

Dana Popa

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă