11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleCum să nu mai plătești niciodată cazarea în vacanță

Cum să nu mai plătești niciodată cazarea în vacanță

Și, să fim serioși, românii vor găsi mereu motive de petrecere și vacanțe. Indiferent dacă e vorba de 1 Mai, Rusalii, Ziua Copilului, Sfânta Maria sau concediul de odihnă, ai o mulțime de oportunități pentru a scăpa de orașele aglomerate și de a fugi la munte sau la mare. Singura condiție ar fi să ai asigurat un mijloc de transport și un loc de cazare. Și cum economia poate fi făcută foarte ușor, dacă împarți o mașină cu alți  doi-trei prieteni, la cazare nu poate fi vorba de un discount prea mare pentru grupuri. Însă cum ar fi să nu mai fii nevoit să plătești pentru a avea un loc unde să te poți odihni? Cum poți face asta? E foarte simplu! Cu ajutorul unui kit complet de camping, nu va mai trebui să îți faci rezervare niciodată într-o unitate de cazare. Va fi suficient să îți iei rucsacul în spate și poți pleca în aventură! Ce ar trebui să nu-ți lipsească din echipamentul de excursionist prin excelență? Află mai jos!

Un cort trainic

Indiferent de locul pe care îl alegi să-ți fie spațiu de recreere, vei avea nevoie de un cort profesional. Nu vrei ca vacanța ta să fie întreruptă de rafale de vânt sau o ploaie mai serioasă pe timpul nopții. Ca să fii în perfectă siguranță, indiferent de condițiile meteo, alege un cort cu prelată și cât mai multe chingi. Montează-l conform instrucțiunilor cu care vine la pachet și poți fi sigur că vei avea un somn liniștit.

O saltea pneumatică

Deși alternativa, adică un strat gros de izopren, este mai ieftină, e posibil ca a doua zi să te trezești cu dureri mari de spate, din cauza denivelărilor pământului pe care ai montat cortul cu o seară înainte . O investiție într-o saltea pneumatică îți va menține spatele drept și te va feri și de frig, fiind la un nivel mai înalt decât solul. Somnul într-un cort nu va fi cu mult mai diferit decât cel pe care îl ai acasă, în patul tău confortabil.

Multe pături și un sac de dormit

Chiar dacă pleci în excursie vara, pe timpul nopții temperaturile scad cu îndeajuns de multe grade cât să nu fie suficientă o singură pătură, mai ales în zonele montane. Totodată, roua care se așază pe cort înainte de răsărit te-ar putea înfrigura și mai mult. Mai multe pături și un sac de dormit gros te vor scuti de o răceală zdravănă și de un spate înțepenit.

Grătar, tacâmuri și veselă de unică folosință

Chiar dacă ați luat suficientă mâncare la voi, nimic nu se compară cu un grătar încins, pregătit și savurat în mijlocul naturii. Desigur, numai acolo unde legea îți permite să aprinzi focul. După ce ai securizat partea de sub grătar cu pietre, pentru ca flacăra să nu scape de sub control, pune grătarul și carnea și bucură-te de sfârâitul inconfundabil.

O masă pliantă și scaune de camping

Dacă nu îți place ideea unui picnic sau a poziției din care grecii obișnuiau să își facă siesta, cumpără o masă pliantă la care să puteți mânca. În acest fel, scapi și de grija că preparatele tale ar putea fi vizitate de furnici sau alte gângănii care trăiesc în preajma pădurilor. După ce te bucuri de o cină în natură, nu uita să strângi toate deșeurile rezultate și să le arunci în locurile special amenajate pentru colectarea gunoiului.

Multă apă

Nu uita de apă. Ia-ți câte rezerve poți, pentru că vei avea nevoie atât la a prepara mâncarea, cât și la a stinge focul sau la a te spăla pe mâini.

Acum știi cum poți să pleci în vacanță fără să dai bani pe cazare. Iar dacă bugetul de concediu nu e încă rotunjit, te poți bucura de credite online și împrumuturi rapide, ca să nu mai aștepți până la salariu și să-ți pregătești din timp echipamentul pentru următoarea ta ieșire cu prietenii, undeva, în inima naturii. Spor la cumpărături!

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă