11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleCum sa mentii sanatatea parului tau

Cum sa mentii sanatatea parului tau

Risipim tot mai multi bani pe diferite produse de infrumusetare a parului, pe balsamuri si uleiuri hidratante scumpe, fara a sti insa esenta efectelor lor, fiind surprinsi ca rezultatele intarzie sa apara. Nu ne informam suficient de mult inainte sa luam de bune nenumaratele reclame TV, ale caror scop principal este sa vanda. Fara indoiala, aceste produse de ingrijire personala au si un rol benefic, insa trebuie sa tinem cont de mai multe amanunte esentiale inainte de a le folosi.
Restaurarea parului si intretinerea pielii capului sunt primele si cele mai importante cerinte carora trebuie sa le gasim rezolvare. Urmand sfaturile de mai jos, inevitabil, vom dobandi un par stralucitor, voluminos si sanatos.
 
 
1 – Tratamentul cu oua
 
Pentru reconditionarea parului este benefic atat albusul oului, cat si galbenusul. Bogate in substante nutritive, cele doua componente repara firele degradate, uscate si fragile, hidratandu-l in totalitate. Se recomanda masca cu un mix al albusului si galbenusului, intr-o jumatate de cana, aplicata pe parul curat si umed si mentinerea acesteia timp de 20 de minute. Limpezirea se face cu apa rece. Rezultatele sunt vizibile dupa doar doua saptamani de tratament zilnic, parul recapatandu-si vitalitatea si stralucirea.
 
2 – Igiena zilnica a parului
 
Principalele cauze ale caderii parului sunt matreata si mancarimea scalpului, de aceea este obligatoriu sa pastram o igiena desavarsita zi de zi. Este indicat sa evitam expunerea parului la praf, la substante nocive, la fel cum trebuie sa oferim acestuia ragazul de a se reface, reducand drastic folosirea de fixativ, spuma si alte lotiuni care, aplicate in exces, pot fi toxice pentru podoaba capilara.
 
 
 
3 – Evitarea spalarilor cu apa fierbinte
 
Asa cum bauturile fierbinti nu fac bine interiorului, ingreunand procesele metabolice, la fel si expunerea exteriorului la bai si dusuri la temperatura ridicata poate deteriora pielea. Parul isi pierde din vitalitate, devenind fragil si uscat, de aceea este recomandata spalarea cu apa putin mai calda decat temperatura corpului.
 
 
 
 
 
4 – Tratament cu suc de dovlecel
 
Masca cu suc de dovlecel se aplica pe par si se mentine timp de jumatate de ora, dupa care se limpezeste bine. Dovlecelul este renumit pentru concentratia de zinc, element ce stimuleaza cresterea parului si refacerea acestuia.
Cu toate ca este un procedeul foarte simplu, complexitatea beneficiilor este imensa, ajutand la dobandirea unui par minunat.
 
 
 
5 – Par moale si stralucitor
 
O alta metoda eficienta de ingrijire a parului o constituie amestecul unei cani de balsam cu 2-3 linguri de miere, mix aplicat uniform pe parul umed. Lasata 30 de minute pentru a-si face efectul, masca inchide cuticula parului, oferindu-i acestuia o stralucire debordanta.
 
 
6 – Terapia cu bicarbonat de sodiu
 
 
Un simplu amestec de 3 lingurite de bicarbonat de sodiu cu putina apa poate fi folosit pentru clatire dupa samponare. Este nevoie sa asteptam 5 minute sa se introduca in firul de par inainte de clatirea finala. Acest tratament ne este de folos pentru indepartarea excesului de sampon din par. La fel se poate proceda si in cazul fixativului, spumei sau a lotiunilor de par.
 
 
7 – Stabilirea unui program de spalare regulat
 
Spalarea zilnica a parului duce in timp la distrugerea lui, la disparitia stralucirii si la pierderea flexibilitatii, de aceea este recomandat sa stabilim o spalare la interval de 3 zile. Acest program va ajuta parul sa recastige firea naturala si stralucirea de altadata. Dupa spalare putem folosi cu incredere uleiurile naturale.
 
 
8 – Balsamul din mainile noastre
 
Chiar daca tehnologia a evoluat simtitor, se dovedeste din nou ca vechile practici sunt in continuare cele mai la indemana solutii pentru un par sanatos si o piele a capului curata si aerisita.
Una dintre cele mai folosite terapii este cea din amestec de ou si iaurt, mix ce se aplica pe scalp, lasandu-se 10 minute pentru a actiona. Dupa acest procedeu ne putem spala complet la cap.
 
 
9 – Lotiune naturala pentru un par puternic
 
Parul uscat si deteriorat se trateaza cu ulei de migdale. Precedura este extrem de simpla, actionand prin incalzirea uleiului timp de 40 de secunde si aplicarea sa pe parul uscat. Dupa 30 de minute clatim normal cu sampon si balsam folosind apa rece.
Parul aspru va fi astfel hranit si hidratat, uleiul de migdale fiind recunoscut prin continutul de acizi grasi, antioxidanti, vitamina A, D, E si K.
 
 
10 – Spune adio parului uscat
 
 
Aplicand pe par cu preponderenta suc de lamaie cu putina apa calduta, dupa spalare, acesta va recapata aspectul lucios. Mancarimile scalpului si matreata vor disparea in totalitate, la numai doua saptamani de tratament.
 
 
 
11 – Asigura protectia parului cand mergi la piscina
 
Bazinele de inot pot crea serioase probleme parului, deoarece contin substante chimice dure. Chiar daca este practic imposibil sa inotam intr-o piscina publica, fara ca aceasta sa contina clor, trebuie sa evitam pe cat posibil contactul, ce poate dauna parului. Aplicand balsam pe par inainte de a inota atenuam impactul expunerii podoabei capilare la solutiile din apa.
 
 
 
12 – Trateaza parul deteriorat de soare
 
Un amestec de jumatate de cana de miere, 2 lingurite de ulei de masline si 2 lingurite de galbenus de ou, aplicat timp de 20 de minute, ajuta la refacerea legaturilor proteice de cheratina. Dupa tratament, parul se clateste cu apa calda pentru indepartarea mixului.
 
 
 
Cele 12 procedee organizate corespunzator, pe etape, dupa fiecare spalare, ne vor reconsolida podoaba capilara, asigurandu-i flexibilitate, stralucire, volum si sanatate. De retinut, ca alimentatia si sportul reprezinta factori cheie ai sanatatii parului. Consumul zilnic de 2 litri de apa,  precum si orientarea masiva catre hrana vie sustin din interior hidratarea si hranirea firelor de par. (Autor – Dinoiu Ovidiu Daniel – amcumparat.ro)
 

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă