20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyleCum sa eviti infiltrarea apei in acoperis si pivnita

Cum sa eviti infiltrarea apei in acoperis si pivnita

Indiferent daca apa se infiltreaza in casa ta prin fisuri in fundatie, podeaua subsolului, acoperis, sau chiar prin ferestre, este crucial sa actionezi repede. Apa este cel de-al doilea element care deterioreaza casa, imediat dupa incendiu. Daca problema este rezolvata imediat, orice daune cauzate de expunerea prelungita la umiditate – cum ar fi mucegaiul – nu vor avea timp sa se dezvolte, scazand costurile de reparatii. Cu toate acestea, daca problema este ignorata de la inceput, fie ca este neglijata, fie ca este invizibila cu ochiul liber, daunele se pot raspandi rapid. Este nevoie ca mucegaiul sa fie ignorat cateva saptamani pentru a se dezvolta si raspandi. Ignorand o problema de aceasta amploare pentru a face unele economii de cost pe termen scurt, te va duce la o factura mult mai costisitoare pe termen lung.

Cum sa gasesti sursa infiltratiei

Gasirea sursei de infiltrare a apei poate fi dificila. Cat de putin probabil ar parea, daunele cauzate de apa gasite in subsol pot veni de fapt din acoperis: apa poate calatori de pe acoperis, prin pereti, si se indreapta pana la subsol. Atunci cand se intampla acest lucru, competentele unui expert in constructii vor fi necesare pentru a gasi in mod corespunzator locul prin care apa a calatorit. Daca exista fisuri in acoperis, cea mai buna modalitate de a evita problemele pe viitor, este sa optezi pentru hidroizolatie pentru acoperis in Bucuresti. Un acoperis hidroizolat cu EPDM are o durata de viata care poate rezista pana la 50 de ani.

Cauze frecvente de infiltrare a apei

Apa isi poate face drum prin casa in multe feluri diferite. De exemplu, apa poate intra in casa prin fisuri in fundatie sau in placile de beton, daca exista o scurgere defecta sau blocata (cauzata de radacini, nisip, pamant), acoperis deteriorat, etc. Cu ciclurile de inghetare-dezghetare prin care trec fundatiile in fiecare an, acestea devin supuse unui stres. In cazul in care fundatia este crapata, aceste cicluri doar agraveaza situatia, iar fundatia nu va mai fi rezistenta la apa din pamant – ceea ce va determina apoi patrunderea apei in peretii subsolului. Daca pamantul din jurul casei este inclinat, aceste tipuri de probleme se vor inrautati, deoarece gravitatia va impinge apa spre peretii fundatiei. Pentru a evita infiltarea apei in fundatia casei, este nevoie de hidroizolatie pentru fundatie, pivnita si beci, care previne aparitia igrasiei si mucegaiului.

Eliminarea mucegaiului si a bacteriilor

Pentru a evita raspandirea ulterioara a contaminantilor, este esential sa se realizeze un proces de decontaminare – si sa fie facut de catre profesionisti certificati. Nu incepe pur si simplu sa indepartezi parti ale unui perete care are dovada fizica a contaminarii. Oricare ar fi contaminantii, probabil ca sunt acum in aer. Totul trebuie eliminat si decontaminat cu ajutorul unor echipamente profesionale.

Asigura o ventilatie adecvata acolo unde este necesar

Ventilatia adecvata poate preveni multiple probleme. Desigur, daca mucegaiul si contaminantii sunt deja prezenti, ventilatia nu-i va face sa dispara. Cu toate acestea, va putea preveni dezvoltarea si raspandirea lor in viitor.

Cele mai citite

Rețea pakistaneză de trafic de migranți, destructurată în România

O investigație transfrontalieră condusă de Poliția Română (Poliția Română), sprijinită de Europol și la care au participat poliția austriacă (Landeskriminalamt Salzburg) și Forțele carabinierilor...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă