16.2 C
București
marți, 19 octombrie 2021

Cum sa dormi mai bine noaptea? Strategii pentru a avea un somn mai odihnitor și sănătos

Anxietatea, gândurile și emoțiile negative îți pot alunga deseori somnul. Dacă din ritualul tău obișnuit de relaxare fac parte câteva strategii eficiente (cum ar fi meditația, muzica relaxantă, o baie caldă, masajul, citirea unei reviste, respirația profundă), ai putea adăuga și o nouă saltea pentru ca să dormi mai bine noaptea.

Cu siguranță este important să dormi 7-9 ore pe noapte, dar nu doar cantitatea de somn contează, ci și calitatea acestuia. Apelarea la anumite practici de reducere a stresului, mai ales înainte de culcare, ți-ar putea îmbunătăți calitatea somnului.

Conform statisticilor, aproximativ 75% dintre americani au recunoscut că au probleme cu somnul câteva nopți pe săptămână și mulți au precizat că au simptome de durere de spate. Cercetătorii au concluzionat că folosirea unei saltele ergonomice, de calitate înaltă, ar putea ajuta în reducerea ambelor probleme.

Ai nevoie de o saltea mai bună? Înainte de a cumpăra una, cercetează ofertele și recenziile celor mai apreciate exemple din magazinele online cu cele mai bune saltele de dormit. În acest fel afli care sunt cele mai convenabile saltele de pe piață din punct de vedere preț-calitate și care ți se potrivește cel mai bine. Toată lumea are pretenții când vine vorba de calitatea somnului noaptea – și selectarea unei saltele ținând cont de acest aspect este foarte importantă.

Astăzi, fiorul cumpărăturilor online este mai accesibil și mai convenabil, decât în orice moment al anilor trecuți. Cu doar câteva click-uri de mouse pe Internet, din confortul casei, poți obține exact ce ți-ai dorit din magazine – inclusiv salteaua cea nouă. Multe companii de saltele au început să-și mute activitatea online, în ultimii doi ani, deci gama de produse este vastă.

O saltea de calitate superioară ar putea fi o soluție excelentă pentru problemele obișnuite de somn (durere de spate, de gât, de umeri, de șolduri și de coloana vertebrală). Dacă în timpul somnului te simți incomod din cauza unei saltele neadecvate, atunci acest disconfort îți va afecta calitatea somnului.

Fiecare schimbare a poziției corpului în timpului somnului, pentru a scăpa de un disconfort (durere de braț, durere de coloană), te împiedică să ai un somn odihnitor. Cu cât te simți mai inconfortabil pe saltea, cu atât vei avea un somn REM întrerupt. Cu o saltea confortabilă poți avea cu siguranță un somn REM mai bun.

În cazul în care nu te poți odihni bine noaptea din cauza durerilor de spate, o soluție optimă pentru a scăpa de aceste dureri este să dormi pe o saltea confortabilă, de calitate, care se potrivește armonios corpului tău (după profilul acestuia), poziției de dormit și stilului tău de viață. Când corpul este susținut corect în timpul somnului, multe dureri dispar; în acest fel întregul corp se poate relaxa adecvat, iar asta ajută la recuperare, la eliminarea oboselii prin odihnă.

Ultima oră
Pe aceeași temă