22.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăLifestyleCum să deveniți fericiți în casa voastră

Cum să deveniți fericiți în casa voastră

Fericirea fiecăruia este diferită și este compusă din atât de multe variabile, încât este imposibil de dat o rețetă perfectă. Modul de viață și amenajarea casei joacă un rol destul de important în fericirea și sănătatea voastră, de aceea, este important să puneți accent pe aceste două lucruri.

Dar, cum să ajungi să fiți fericiți în casa voastră, să valorificați spațiul pe care îl aveți și să amenajați în armonie cu valorile voastre, indiferent de buget? Iată cinci metode care să vă ghideze.

 

Puneți accent pe confort

Când vă decorați casa, nu cumpărați cea mai scumpă canapea crezând că ea va fi și cea mai confortabilă. Înainte să mergeți la cumpărături și să vă lăsați atrași de texturi și de modele, faceți o listă a atributelor pe care le vreți la obiectele de mobilier. Poate canapeaua de piele arată grozav pentru pozele de pe Instagram, dar în zilele friguroase, parcă nu e chiar ideală pentru cuibărit în ea.

La fel se întâmplă și cu patul și salteaua – alegeți unele cât mai confortabile și investiți, mai degrabă, în saltea decât într-un cadru de pat.

 

Nu încărcați spațiul

Nu vă avântați să ocupați fiecare centimetru al podelei cu obiecte de mobilier, fiindcă poți evita asta. De exemplu, cumpărați o canapea de 2 locuri și un fotoliu, în loc de un colțar care să ocupe mai mult de jumătate de living sau o masă pe care să o poți extinde la nevoie. Nu încărcați spațiul degeaba.

De asemenea, nu puneți la masă mai mult de 4 scaune. Mai bine cumpărați câteva pliabile, pe care să le folosiți doar când aveți oaspeți.

 

Aplicați stilul Hygge

Hygge este o filozofie de trăire a vieții, născută din dorința de a fi cât mai confortabil, indiferent de locul în care ești în casă. Fie că este vorba de plante, de o pernă moale, de o pătură în plus pe canapea, de draperii pentru dormitor sau de o lumânare parfumată în baie, hygge este tot v-ar putea face fericiți.

 

Faceți din baia voastră o mini spa

Baia este cel mai intim loc din casă, cel în care vă refaceți după o zi grea. Dacă aveți destul spațiu, amplasați o cadă pe care să o umpleți, din când în când, și să vă bucurați de o baie cu sare sau spumă și o oră fără stres. Cu o boxă portabilă, lumânări parfumate și câteva picături de ulei parfumat, serile se vor schimba complet.

 

Amenajați o mică sală de sport

Sportul este grozav atât pentru minte, cât și pentru corp. Activitatea fizică regulată vă ajută să vă păstrați abilitățile mentale, de-a lungul vieții. Mai mult, exercițiile fizice stimulează  producerea de endorfine, responsabile de buna dispoziție.

Endorfinele sunt cele care te pot ajuta să te simți mai relaxat și mai optimist, după o zi dificilă. De aceea, faceți cât de mult sport puteți și, când nu aveți timp sau vremea este prea urâtă să mergeți prin frig, faceți exerciții la aparatele din casă.

Nu este nevoie să investiți o avere, ci atât cât să nu treacă o zi fără să fi depus și efort fizic.

Cele mai citite

Ce este foliculita, cum o tratăm și cum o putem preveni

Ce este foliculita? Foliculita este o afecțiune comună, în general benignă, a pielii în care foliculul de păr devine infectat/inflamat și formează o pustulă...

Șapte ambarcațiuni cu peste 400 de migranți au ajuns în Insulele Canare

Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite afirmă că, dintre cei 266.940 de migranți care au încercat să ajungă în Europa anul trecut, 97%...

Cum să îți păstrezi sănătatea ochilor printr-un consult optometric regulat

Sănătatea ochilor este esențială pentru o viață de calitate. În acest sens, un consult optometric regulat poate juca un rol crucial. Află de ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă