21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleCum să alegi cea mai bună lanternă Varta în funcție de necesități

Cum să alegi cea mai bună lanternă Varta în funcție de necesități

Deși o lanternă poate părea un accesoriu ușor de ales la prima vedere, de cele mai multe ori lucrurile sunt mai complicate decât par. Atunci când vă implicați în mod frecvent în activități în aer liber precum alergatul, mersul cu bicicleta, plimbările pe diverse trasee montane, pescuitul sau chiar vânătoarea, aveți nevoie de mai mult decât de o banală lanternă.

În astfel de situații, aveți nevoie de un accesoriu pe care să vă puteți baza. Cele mai bune lanterne Varta de la easylight.ro au fost special concepute pentru îndeplinirea acestui scop. Să descoperim astăzi ce caracteristici transformă aceste accesorii în opțiunea potrivită pentru voi.

Alegerea lanternei potrivite în funcție de scop
Primul factor care determină alegerea corectă a celei mai bune lanterne este reprezentat de scopul în care acest nou accesoriu va fi utilizat. Aveți la dispoziție modele convenționale de lanterne Varta, accesorii semi-profesionale sau produse profesionale.

Cele convenționale sunt eficiente atunci când aveți nevoie de lanterne de tip breloc, casnice, de buzunar sau pentru birou. Cele semi-profesionale sunt utile în cazul persoanelor care adoră să stea cât mai mult în natură, în diverse zone de camping, pe cele mai înalte trasee montane, la pescuit sau la vânătoare.

Lanternele profesionale sunt necesare persoanelor care se implică în operațiuni speciale, militare sau pentru a asigura paza și securitatea anumitor incinte.

Materialul și performanța fac diferența
Care este diferența dintre aceste lanterne Varta? Aceasta este reprezentată în special de fluxul luminos pe care îl asigură și de distanța pe care lumina acestora o poate acoperi.

Lanternele convenționale asigură o putere de până la 20 lumeni, acoperind o distanță de până la 100 m.
Modelele de lanterne Varta semi-profesionale și profesionale pot asigura un flux luminos de până la 300 lumeni, acoperind o suprafață de până la 350 m.

În plus, lanternele Varta profesionale sunt confecționate din materiale de cea mai bună calitate care le face rezistente la șocuri repetate și umezeală, factori specifici mediului extern în care acestea sunt de regulă utilizate.

 

Alegerea lanternelor Varta în funcție de sistemul de alimentare
Modul în care lanternele Varta sunt alimentate reprezintă un alt factor important de selecție. Aveți la dispoziție lanterne care funcționează cu ajutorul diverselor tipuri de baterii sau modele pe care le puteți reîncărca, utilizând acumulatori speciali. Ambele variante prezintă avantaje.

Cele pe bază de baterii pot fi utilizate în orice condiții, chiar și atunci când nu aveți acces la surse de reîncărcare. Regula de aur în acest caz însă este aceea de a avea mereu la îndemână baterii de rezervă, în special atunci când planificați diverse activități în aer liber.
Cele care se reîncarcă la priză sunt avantajoase atunci când nu doriți să mai aveți grija achiziționării bateriilor noi de fiecare dată când cele vechi se uzează.

Autonomia lanternelor este importantă
Este esențial să țineți cont și de autonomia lanternelor Varta pe care le alegeți în această etapă.

Pentru uz casnic, o baterie care să reziste 1-2 ore este suficientă.
Atunci când mergeți cu cortul sau vă implicați în activități outdoor pe timp de seară însă, este recomandat să optați pentru o lanternă care să asigure o autonomie de cel puțin 15 ore.

În plus, folosirea constantă a lanternelor la luminozitate maximă influențează în mod negativ autonomia acestor accesorii și temperatura componentelor acestora. Din acest motiv, este indicat să optați pentru lanterne Varta cu diverse trepte de intensitate pentru a le utiliza în funcție de necesități.

Greutatea și dimensiunile lanternelor
Atunci când stabiliți scopul în care veți utiliza lanternele Varta pe care doriți să le cumpărați, va trebui să vă gândiți și la greutatea și dimensiunea accesoriilor eficiente.

Nu este indicat să alegeți o lanternă foarte grea doar pentru că are o putere mare întrucât atunci când vă aflați în situația de a urca cu aceasta pe munte, acest avantaj va deveni mai degrabă un dezavantaj pentru voi.
Important este să optați pentru cel mai bun raport autonomie – putere – greutate – dimensiuni în funcție de tipul de activități pentru care alegeți cele mai eficiente lanterne Varta disponibile.

Acum că ați descoperit cei mai importanți factori care influențează alegerea corectă a unei lanterne Varta eficiente, și voi puteți face cea mai bună alegere pentru activități indoor și outdoor lipsite de riscuri.

Cele mai citite

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...
Ultima oră
Pe aceeași temă