6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleCum poti sa obtii cele mai bune rezultate atunci cand tii o...

Cum poti sa obtii cele mai bune rezultate atunci cand tii o dieta?

Aproape ca nu exista femeie care sa nu fi incercat cel putin o data in viata o dieta de slabit. Majoritatii dintre noi ne sunt cunoscute atat curele de slabire cat si intreaga bataie de cap ce o presupune calcularea caloriilor. Da, este nevoie de ambitie, suficient timp pe care trebuie sa ti-l aloci, si nu in ultimul rand o doza nesecata de energie.

Dar atunci cand vrei un corp armonios si rezultate care sa te faca sa te simti bine in pielea, trebuie sa admiti ca toate eforturile trebuie insusite corect si apoi, sustinute cu toata constiinciozitatea de care poti da dovada.

Cum poti obtine rezultate spectaculoase si durabile? Pentru a te sprijini cat mai mult in demersul tau, iata o serie de sfaturi utile care te vor ajuta sa iti schimbi treptat perceptiile si poate, de ce nu, sa inveti din greselile pe care le-ai tot repetat de-a lungul timpului.

 

Adapteaza dieta in functie de organismul tau
Probabil ca nu este prima data cand auzi faptul ca este extrem de important sa iti cunosti bine organismul. Ca atare, ceea ce functioneaza pentru prietena ta cea buna este foarte probabil ca pentru tine sa insemne aceleasi rezultate. Este bine sa te informezi, sa cercetezi si sa cauti cele mai bune sfaturi, dar nu uita ca ceea ce se poate aplica sunt notiunile cu caracter general.

Pentru a iti personaliza o dieta de slabit si pentru a face cele mai bune alegeri, apeleaza intotdeauna la un specialist dedicat. Acesta iti va fi alaturi si iti va indruma pas cu pas, te sfatui daca este corect sau nu sa apelezi chiar si la medicamente de slabit.

Spune NU obiceiurilor nesanatoase
Indiferent ca este vorba despre fumat, consum exagerat de dulciuri si grasimi, mancare tip fast-food sau alimente consumate in miezul noptii, la toate va trebui sa renunti si sa le treci pe lista neagra, de “asa nu”.

Chiar daca la inceput iti va fi greu, trebuie sa intelegi ca schimbarea pe care ti-o doresti va avea efecte benefice asupra starii tale de sanatate, asadar asupra intregului organism.

Invata sa faci cumperi corect alimentele pe care ai voie sa le consumi
Nu achizitiona compulsiv si invata sa cumperi alimentele pe care dieta iti permite sa le consumi.

Nu te aproviziona cu produse de care nu ai nevoie si mai ales, nu merge la supermarket pe stomacul gol. Pregateste-ti de acasa o lista si nu te lasa prada reducerilor sau ofertelor pe care le promoveaza marile lanturi de magazine. Mai mult decat atat, pastreaza-ti focusul si nu te abate de la obiectivele pe care ti le-ai setat.

Raporteaza intotdeauna rezultatele la corpul tau
De foarte multe ori avem tendinta de a ne raporta numarul de kilograme in functie de persoanele din jurul nostru sau modelele promovate de mijloacele mass media si mediul online.

Retine ca rezultatele trebuie sa tina cont de coordonatele corpului tau si deci nu incerca sa obtii rezultate cu orice sacrificiu.

Sanatatea trebuie sa fie primordiala, asadar din acest punct trebuie sa iti construiesti planul de atac asupra kilogramelor in plus.

Organizeaza-te si introdu treptat in stilul de viata notiunile invatate
Daca ai dat deja dovada de ambitie si multa perseverenta si esti aproape de finalul dietei, incearca sa introduci usor noului stil de viata toate notiunile corecte.

Asuma-ti aceasta schimbare ca un pas important si nu reveni la vechile obiceiuri pentru ca este foarte probabil sa recuperezi sau chiar sa dublezi numarul kilogramelor pierdute. 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă