15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleCum poți lua mașină la schimb cu decontare pe RCA-ul vinovatului?

Cum poți lua mașină la schimb cu decontare pe RCA-ul vinovatului?

Gândește-te la situația în care stai la semafor și șoferul din spatele tău îți lovește mașina din neatenție, fie pentru că a luat piciorul de pe frână, fie pentru că a crezut că s-a făcut verde. Probabil daunele nu vor fi mari, însă tot va trebui să duci mașina în service și nu o vei putea folosi câteva zile. Să nu mai spunem de cazurile în care îți poți găsi mașina lovită in parcare: și acestea au început să fie din ce in ce mai des întâlnite si nu de puține ori vinovatul nu este de găsit.

În cazul în care accidentul este unul ușor, fără victime, ai două opțiuni: fie să completezi o Constatare Amiabilă, în cazul în care și celălalt șofer este de acord (dacă nu sunt mai mult de doi șoferi implicați), fie să te prezinți la Biroul de Accidente Ușoare de pe raza căruia s-a produs accidentul. Cel mai simplu ar fi ca tu și celălalt șofer să ajungeți la un punct comun, să completați Constatarea Amiabilă și să lăsați firmele de asigurare sa facă verificările necesare. Astfel, nu veți mai pierde câteva ore bune și pe la Poliție.

După cum îți spuneam și mai devreme, dacă pagubele materiale sunt destul de însemnate, trebuie să te aștepți la câteva zile (uneori săptămâni) fără mașină. Probabil începi să te gândești ce poți face: îți rogi prietenii să te ducă unde ai nevoie, iei un taxi, circuli cu transportul in comun? Dar dacă faci naveta și singurul mijloc de transport este mașina proprie? Închirierea unei mașini poate fi destul de costisitoare (pornește și de la 20 de euro pe zi). Soluția cea mai simplă este o mașină de schimb.

În cazul în care nu ești tu șoferul vinovat, ai dreptul la o mașină de schimb, plătită din RCA-ul șoferului care a produs accidentul. Nu trebuie să plătești nici o taxă sau să depui vreun efort pentru a beneficia de acest serviciu. Foarte puțini șoferi știu de această posibilitate și este bine să o ai in vedere, deoarece niciodată nu știi când poți avea nevoie.

Dacă te întrebi cum poți lua mașina la schimb cu decontare pe RCA-ul vinovatului, îți vom prezența în continuare, pe scurt, pașii pe care trebuie să ii urmezi. În primul rând, trebuie să ai o decizie în cazul accidentului: practic, dovadă pe care o vei prezenta la service, eliberată de către firma de asigurări, unde spune că nu ești tu șoferul vinovat. Apoi, apelează la o firma specializată, care se va ocupa de tot acest proces în locul tău. Vei face o solicitare, apoi ți se vor solicita o serie de documente pentru confirmare, iar după aprobare (care de obicei durează câteva minute) vei stabili împreună cu un reprezentant al firmei locul unde vei primi mașina. De obicei, cel mai simplu este să primești mașina de schimb la service-ul unde o vei lăsa pe a ta, astfel încât să nu beneficiezi de dreptul tău de a primi o mașină încă din primele minute. În cazul in care dorești mai multe detalii despre această procedură, îți recomandăm să intri pe Masinainlocuiredauna.ro.

Nu este plăcut pentru nimeni să rămână fără mașină, chiar și temporar, mai ales dacă alt mijloc de transport nu există, însă este bine de știut că alternativa este la îndemână. Acum știi cum să procedezi în cazul în care va trebui să îți lași mașina in service, in urma unui accident de care nu te faci vinovat. Am vrea să știm dacă tu ai știut despre acest serviciu!

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...
Ultima oră
Pe aceeași temă