7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleCum poti curata ieftin si rapid covoarele atunci cand locuiesti la oras

Cum poti curata ieftin si rapid covoarele atunci cand locuiesti la oras

Specialistii de la magazincovoare.ro au realizat un scurt ghid pentru mentenanta si igienizarea corespunzatoare a covoarelor, simplu de parcurs, inteles si insusit de catre toti cei interesati.

Avantajele obtinute de la o spalatorie de covoare

Atunci cand covorul este cumparat dintr-un magazin de covoare culorile sale sunt vii, este perfect curat si miroase frumos. In timp, culorile pot sa isi piarda din intensitate, covorul se umple de praf, devine o gazda buna pentru acarieni si schimba mirosul general al incaperii.

Colaborarea cu o companie care asigura servicii de intretinere si spalatorie covoare pare a fi cea mai buna solutie din urmatoarele motive:

pretul pentru curatarea covoarelor este mic raportat la economia de timp obtinuta;
covoarele sunt in cea mai buna stare in timp record;
sunt utilizate substante speciale foarte puternice si inaccesibile publicului larg, pentru igienizare;
toti acarienii vor fi eliminati din tesatura covoarelor;
este scos tot praful din covoare, ceea ce proprietarului i-ar fi greu sa reuseasca singur cu un aspirator normal;
covoarele miros frumos din nou;
covorul va fi ca nou;
cele mai multe curatatorii de covoare vin si preiau covorul, iar ulterior, il returneaza ceea ce implica economie de timp si de combustibil.

Ce implica procesul de intretinere covoare

Pentru o intretinere optima a covoarelor proprietarul ar trebui sa faca o serie de operatiuni periodic:
maturarea covoarelor minim o data pe zi;
aspirarea covoarelor cel putin la doua zile;
aspirarea umeda a covoarelor minim o data pe saptamana;
perierea covoarelor si curatarea in profunzime cu substante speciale pentru covoare si cu aparate speciale care pot ajunge pana la materialul de baza;
spalarea covoarelor minim o data pe an.

Dupa cum se poate vedea, pentru intretinere covoare sunt implicate si aparate speciale sau substante speciale. Cele mai multe dintre ele nu sunt accesibile publicului larg sau, daca sunt pe piata, au un pret mare care nu merita investitia. In plus, spalarea covorului poate fi o problema considerabila, in special, pentru persoanele care locuiesc la bloc si nu au spatiul necesar in care sa spele covorul si in care sa lase covorul la uscat.

Cea mai buna solutie pentru intretinerea optima a covoarelor este o spalatorie auto. Preturile sunt rezonabile iar proprietarul trebuie doar sa sune si o echipa de profesionisti se va deplasa la domiciliu pentru a prelua covorul. Ulterior, dupa igienizare si uscare, covorul va fi returnat posesorului.
De ce este importanta intretinerea optima a covoarelor?

In covor se pot dezvolta microorganisme care, ulterior, se vor imprastia in aer sau pe alte suprafete in momentul in care praful din covor este suflat de aspirator. Un aspirator normal nu va putea scoate aceste microorganisme foarte bine si adanc fixate si, uneori, in cadrul unei spalatorii pentru covoare se apeleaza la tratamente termice sau la substante speciale care sa omoare aceste microorganisme.

In plus, de-a lungul timpului covorul inmagazineaza foarte mult praf care, in timp, ajunge sa se ridice in aer ori de cate ori cineva circula pe suprafata sa. Este complicat de scos tot praful din covor printr-o simpla aspirare, motiv pentru care solutia optima este tot spalatoria, loc in care tot praful va fi eliminat.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă