2 C
București
sâmbătă, 3 decembrie 2022
AcasăLifestyleCum ne revenim după excesul de mâncare și băutură din prima zi...

Cum ne revenim după excesul de mâncare și băutură din prima zi de Paști. Cinci pași esențiali

„Primul pas pentru a ne reveni după mesele copioase este să bem mai multă apă. Putem adăuga limonadă fără zahăr, supe, ciorbe. Ne vom recăpăta mai rapid energia şi vom ajuta chiar la reducerea retenţiei de apă”, explică nutriționistul Cristian Mărgărit.

Pasul doi constă în consumul mai mare de legume.

„Trebuie să consumăm în special salate cu verzituri de primăvară, rucola, spanac, leurdă, untişor, măcriş. Chiar şi gătite, cum ar fi urzicile. Rădăcinoasele, precum ţelină, morcov, sfeclă roşie, pot fi făcute şi suc. Aportul de potasiu şi magneziu va ajuta la eliminarea excesului de sare”, explică Mărgărit.

Potrivit acestuia, după mesele bogate de Paşte, este necesar să reducem consumul de alimente „grele”.

„Fie că vorbim de carne, ouă sau cozonac şi pască, trecem acum pe alimente mai uşoare precum peşte, iaurt, legume, fructe. Ele vor da pauza binemeritată aparatului digestiv, dar vor aduce în acelaşi timp şi nutrienţii esenţiali, de care avem nevoie”, precizează consultantul în nutriţie şi fitness.

De asemenea, trebuie să ajutăm digestia, iar ghimbirul are efecte benefice în acest sens.

„Condimentele care ajută digestia şi enzimele digestive pot fi şi ele de mare ajutor. Ghimbirul poate fi inclus în reţetele de carne sau chiar în limonadă. Ceaiurile hepatobiliare şi extractele de plante pentru
protecţia ficatului, precum silimarina, sunt binevenite, mai ales pentru cine a întrecut măsura cu alcoolul”, ne sfătuieşte Cristian Mărgărit.

Nu în ultimul rând, mişcarea este esenţială după mesele bogate de sărbătoare.

„Soluţia reală pentru arderea caloriilor în exces este să facem mişcare. La început cu plimbări în aer liber, apoi gimnastică, alergare uşoară sau bicicletă. Ar fi un start bun pentru un program de intrare în formă pentru vară, crescând intesitatea şi durata, după posibilităţi”, precizează Mărgărit.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România a dat drumul la exportul de gaze către Republica Moldova

România a început sâmbătă la orele prânzului exportul de gaze către Republica Moldova prin conducta Iaşi-Ungheni, au declarat reprezentanţii Transgaz, potrivit agerpres.ro. "Astăzi (sâmbătă -...
00:00:19

VIDEO: Autoritățile chineze elimină centrele de testare COVID

Într-o înregistrare video obținută de Reuters sâmbătă (3 decembrie), se poate vedea cum o cabină de testare COVID a fost îndepărtată în Beijing, în...

Un fost concurent de la „Chefi la cuțite” a murit la doar 39 de ani

Iulian Juncănaru, fost concurent al emisiunii "Chefi la cuțite", a murit la doar 39 de ani. Acesta era de profesie stomatolog. "Am încercat să amânăm...
Ultima oră
Pe aceeași temă