Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cum îţi protejezi părul de apa sărată de mare

Apa de mare este o mare atracţie pentru majoritatea dintre noi, ba chiar motivul principal pentru care ne bucurăm de vară și de temperaturi mari. Pentru păr însă, lucrurile nu stau tocmai bine. Apa de mare conţine săruri şi minerale care pot degrada serios părul.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 17.07.2018 - 15:16

Apa sărată este absorbită uşor de păr din cauza căldurii ce deschide fibra capilară. De aici, apa de mare continuă să forţeze deschiderea firului de păr prin depozitarea sărurilor şi mineralelor în straturile cheratinoase.

Dacă în aceste condiţii ai şi părul tratat chimic cu produse de styling, şuviţele tale sunt ca un burete care absoarbe toate substanţele la care este supus. Rezultatul îţi este un n păr aspru, deshidratat şi lipsit de strălucire.

Ce trebuie să faci este să îţi clăteşti părul cu apă curată imediat ce ieşi din mare. Mai mult, odată ajunsă la duşuri, spală-te cu şampon şi balsam, aşa cum faci în mod normal.

Pe de alta parte, apa din piscină poate conţine metale, care întră în firul de păr. Acesta este motivul pentru care, dacă ai părul blond, te poţi confrunta cu o nuanţare uşor verzuie după băile în piscină.

Pentru a remedia situaţia, experţii recomandă folosirea unui produs ce echilibrează pH-ul, sau mai de grabă care îl scade până la un nivel „acid“, de 3,5. În acest fel vei crea o peliculă care va împiedica penetrarea substanţelor „nedorite“. Cum previi problema? Simplu. Clăteşte-ţi şuviţele cu apă netratată chimic, imediat după ieşirea din bazin.

Comentarii